Hortalisses de fons i noia menjant plat amb verdura

SOCIETAT

Soc nutricionista i aquestes són les 6 alternatives a la carn que més recomano

Avui dia seguir una dieta sense aliments d'origen animal està completament en apogeu, per la qual cosa hem de conèixer les alternatives

Al boom actual que hi ha sobre alimentació saludable i sostenible, cada vegada són més les persones que opten per dietes sense productes animals, o almenys sense carn ni peix.

Les proteïnes vegetals són una opció excel·lent per als que volen reduir o eliminar els productes d'origen animal però sense comprometre'n l'aportació nutricional i, ni de bon tros, sacrificar-se quant a sabor.

Les alternatives a la carn que recomano com a nutricionista

Hi ha molts tipus de proteïnes vegetals, algunes més populars i satisfactòries que altres, però ens centrarem en les més comunes. Aquestes són les alternatives a la carn més fàcils de trobar a qualsevol supermercat.

1. Llegums: una font de proteïna molt versàtil

Dins del grup dels llegums podem trobar les llenties, els cigrons, les mongetes o els fesols. Són una excel·lent font de proteïnes vegetals, de fibra, de vitamines i de minerals.

Són molt versàtils, ja que les podem fer servir de diferents formes: sopes, guisats, amanides, hamburgueses…

2. Tofu i tempeh: alternatives a la carn en textura i sabor

Aquests dos són productes derivats de la soja, i també són coneguts per la seva versatilitat. El tofu és de textura suau i força neutra, per la qual cosa pot absorbir fàcilment els sabors dels ingredients que l'acompanyen.

Per contra, el tempeh té una textura més ferma i un sabor més pronunciat. Poden usar-se com a substituts de la carn en plats com saltats amb arròs, pasta o fideus, en tacs o fajitas i en sandvitxos.

3. Seitan: proteïna vegetal amb sabor

Se'l pot denominar com a "carn de blat", ja que és una proteïna vegetal feta de gluten de blat. Imita la carn en sabor i aparença, i té una textura mastegable. Es pot fer servir en estofats, amb patates, al forn, rostits, kebabs… qualsevol plat que pogués portar carn.

4. Quínoa: el pseudocereal amb proteïnes complexes

A aquest cereal se li ha arribat a anomenar “superaliment”, encara que ja sabem que aquest concepte no existeix. A més de ser una font excel·lent de proteïnes vegetals, també és alta en fibra, vitamines i minerals.

Podem fer-la servir en amanides, en guisats o, en general, com a substitut de l'arròs. Per exemple, una amanida de quinoa amb vegetals és una opció deliciosa i molt nutritiva.

5. Fruits secs i llavors: snacks proteics i versàtils

Són una excel·lent font de proteïnes, greixos saludables i altres nutrients essencials. Podem trobar nous, ametlles, llavors de chía, llavors de cànem o llavors de carabassa. Es poden afegir en amanides, iogurts, batuts o simplement fer-lo servir com un snack nutritiu i saciant.

6. Llet i iogurt de soja: alternatives als lactis

Són alternatives genials als productes lactis tradicionals, ja que són rics en proteïnes, calci i altres nutrients essencials.

Així que ja ho sabeu, no tingueu por de reduir el consum de carn i començar a fer servir aquestes alternatives, ja que com podeu veure, són més que interessants. A més, no només estaràs potenciant la teva salut i el teu benestar, sinó que contribuiràs a la sostenibilitat del medi ambient.

➡️ Societat

Més notícies: