Persones celebrant el premi de Loteria del Nen
SOCIETAT

Quina probabilitat hi ha que et toqui l'Euromillones a l'estiu?

Al contrari del que molts puguin pensar, no existeix un mes de l'any en què guanyar l'Euromillones sigui més probable

Euromillones és una de les loteries més populars d'Europa. Aquest sorteig desperta l'esperança de milions de jugadors al nostre país.

Se celebren dos sorteigs setmanals, els dimarts i els divendres. Els jugadors han de triar cinc números de l'1 al 50 i dos números addicionals anomenats estrelles de l'1 al 12.

Però, hi ha algun mes concret on augmentin les probabilitats de guanyar?

Un grup de persones celebra un premi amb cava, i al cercle, una butlleta de l'Euromilions

A cada sorteig de l'Euromillones s'emeten milions de butlletes a tot Europa. Tot i que el número exacte de butlletes venudes pot variar, s'estima que cada sorteig pot tenir entre 20 i 50 milions de participacions.

El pot mínim garantit és de 17 milions d'euros. Però es pot acumular fins a un màxim de 200 milions d'euros o més durant els cicles especials de pot.

Les probabilitats de guanyar l'Euromillones a l'estiu

Al contrari del que molts puguin pensar, no hi ha un mes de l'any en què guanyar l'Euromillones sigui més probable. I això és perquè els sorteigs de loteria —incloent l'Euromillones— es basen en l'aleatorietat i l'atzar. Per tant, és igual de probable guanyar-ho a l'estiu que a l'hivern.

La probabilitat de guanyar el premi major de l'Euromillones és extremadament baixa, d'aproximadament 1 entre 139.838.160. Això significa que, en teoria, tindries més possibilitats de ser copejat per un llamp diverses vegades a la teva vida que de guanyar l'Euromillones en un sol sorteig. Tot i això, guanyar aquest sorteig no és impossible.

Muntatge de fotos dels premiats amb el 'Segon Premi' del Sorteig Extraordinari d'El Niño 2024 corresponent al número 89634 cebre la seva sort a l'administració núm. una dona amb rostre de sorpresa

Estratègies per augmentar les teves probabilitats

Tot i que no hi ha una fórmula màgica per garantir una victòria, algunes estratègies poden ajudar a millorar les teves possibilitats. Una opció és participar en penyes o grups de joc, on diversos jugadors compren butlletes en conjunt i comparteixen els premis.

Això augmenta la quantitat de butlletes jugades i, per tant, les probabilitats de guanyar algun premi, encara que també significa que qualsevol premi s'haurà de dividir entre els membres del grup.

Una altra estratègia és diversificar les teves apostes. En lloc de comprar diverses butlletes per al mateix sorteig, podries comprar butlletes per a diferents jocs: la Primitiva, l'Euromillones i la Bonoloto.

Això no augmenta les probabilitats de guanyar en un joc específic, però diversifica el risc i augmenta les probabilitats generals de guanyar algun premi.

Administració número 93 de Barcelona, Estació de Sants

Consells per jugar de manera responsable

Cal recordar que el joc ha de ser sempre una activitat recreativa i mai una forma d'ingrés. La majoria dels jugadors no guanyen el premi més gran, però això no impedeix que la gent gaudeixi de l'entusiasme i l'emoció que porta l'Euromillones.

En resum, jugar a l'Euromillones al juliol és una oportunitat emocionant per somiar amb una vida canviada o unes vacances. Les probabilitats són baixes, però algú ha de guanyar en algun moment. Per què no podries ser tu?

➡️ Societat

Més notícies: