Persones celebrant el premi de Loteria del Nen
SOCIETAT

Els experts no tenen dubtes: És més probable guanyar la Primitiva o la Bonoloto?

Surt a la llum quin joc d'atzar és més atractiu per jugar després de fer una comparació senzilla entre tots dos

Quan es tracta de jocs d'atzar, molts es pregunten quina és la loteria que ofereix més possibilitats de guanyar. A Espanya, dues de les loteries més populars són la Loteria Primitiva i la Bonoloto.

Però, quina d'aquestes dues té més probabilitats de tocar-nos? Avui analitzem les probabilitats de totes dues i compararem amb altres sortejos.

Loteria Primitiva: probabilitats i premis

La Loteria Primitiva és un dels jocs d'atzar més antics i populars a Espanya. Per jugar, has de triar sis números de l'1 al 49. A més, s'extreu un número complementari i un reintegrament.

Les probabilitats d'encertar els sis números i guanyar el premi més gran són d'1 entre 13.983.816. Tot i que les probabilitats no són gaire altes, la Loteria Primitiva ofereix premis molt atractius, que poden arribar a ser milionaris.

Probabilitats que ens toqui la Bonoloto

La Bonoloto és una altra loteria molt popular a Espanya i igual que la Loteria Primitiva, has de triar sis números de l'1 al 49. També s'extreu un número complementari i un reintegrament. Tot i això, la Bonoloto es caracteritza per tenir sorteigs més freqüents, la qual cosa augmenta les oportunitats de jugar.

Muntatge d'una butlleta de Bonoloto i un noi

Les probabilitats d'encertar els sis números a la Bonoloto són d'1 entre 13.983.816, igual que a la Loteria Primitiva. Tot i això, els premis solen ser menors en comparació amb la Primitiva.

Comparació entre la Primitiva i la Bonoloto

Tant la Loteria Primitiva com la Bonoloto tenen les mateixes probabilitats d'encertar els sis números: 1 entre 13.983.816. No obstant això, la diferència principal rau en la freqüència dels sorteigs i les sumes dels premis.

La Bonoloto té sortejos més freqüents, cosa que pot ser atractiva per als que volen jugar més sovint. D'altra banda, la Loteria Primitiva sol oferir premis més grans.

Altres sorteigs amb més opcions de guanyar

Si busques loteries amb millors probabilitats de guanyar, hi ha altres opcions a considerar:

  • Loteria de Nadal: Les probabilitats de guanyar la Grossa de Nadal són d'1 entre 100.000, molt millors que a la Primitiva o la Bonoloto. A més, hi ha molts altres premis menors.
  • Loteria del Nen: Les probabilitats de guanyar el primer premi són d'1 entre 100.000, semblants a la Loteria de Nadal.
  • Euromillones: Encara que els premis són molt grans, les probabilitats de guanyar el premi més gran són d'1 entre 139.838.160, molt menors que a la Primitiva o la Bonoloto.

Si preferiu jugar més sovint, la Bonoloto pot ser la millor opció. Si busques premis més grans, la Loteria Primitiva és la indicada. A més, si busques millors probabilitats de guanyar, considera participar en la Loteria de Nadal o la Loteria del Nen.

➡️ Societat

Més notícies: