Muntatge de fotos d'Álvaro Prieto, amb rostre somrient, i darrere una imatge dels agents de la policia nacional fent l'aixecament del cadàver
FUTBOL

La policia científica revela una de les grans incògnites del cas d'Álvaro Prieto

La família d'Álvaro ha demanat vetllar-lo a la més estricta intimitat

El cas de la mort del jove cordovès Álvaro Prieto ha commocionat tot el país. Tant és així que encara quedava una incògnita per resoldre en relació amb la seva mort. I és que molts encara es preguntaven com va poder Álvaro arribar a la part de dalt del tren elèctric.

El programa de Cuatro, 'Código 10', ha tingut accés a l'informe de la policia científica que es va personar al lloc on es va trobar el cos del jove.

Les primeres hipòtesis apuntaven que Álvaro havia arribat al tren saltant per un pont proper. Tot i això, al programa, Nacho Abad ha assegurat que això no s'havia produït.

Segons explica Abad al seu programa, el cos d'Álvaro va ser trobat en un tren 499 (un tren elèctric), mentre que el tren al qual va poder saltar des del tren era un 599 (un de dièsel). Per tant, si el noi hagués saltat al tren 599, va haver de baixar i pujar al 499.

La policia científica ha assegurat que Álvaro va arribar fins a la part alta del tren, enfilant-se pel buit entre vagons.

Policia científica davant del tren on va morir Álvaro Prieto
La policia ha trobat empremtes que confirmarien que Álvaro va enfilar-se pel buit entre els vagons | Europa Press

“Per què podem afirmar rotundament la informació que puja per aquí? Perquè intervé policia científica i utilitza pólvores per revelar empremtes a la cara interna dels cotxes. Han trobat empremtes de mans ascendents: les d'Álvaro Prieto”, explicava Nacho Abad.

Les investigacions apunten llavors que Álvaro va pujar a la part superior del tren pel forat entre vagons quan va rebre la descàrrega de més de 3.500 volts que va posar fi a la seva vida. Tal com relaten al programa, aquesta descàrrega va entrar per la mà del noi i va sortir pel seu abdomen.

Després de la descàrrega, Álvaro va caure al buit entre vagons pel qual havia enfilat, quedant-se atrapat. Tot i que la Policia Nacional, juntament amb l'UME, van sobrevolar amb drons tota la zona, no van poder veure el cos del cordovès, que s'havia quedat amagat entre els dos vagons.

Per això, no va ser fins dilluns al matí, un reporter del programa 'Mañaneros' de RTVE va trobar el cos del jove en directe.

La família d'Álvaro Prieto acomiadarà el jove en un funeral íntim

La família d'Álvaro ha enviat un comunicat en què agraeix a la Brigada d'Homicidis i Desaparicions de la Policia Nacional de Sevilla tots els recursos per trobar el fill.

També han volgut tenir unes paraules d'agraïment per a l'Ajuntament i la Universitat de Còrdova, així com per al Còrdova CF, que va rendir-li un homenatge el dia que es va trobar el seu cos.

“Agraïm de cor les innombrables mostres de suport i afecte que la família hem rebut. Preguem encaridament el màxim respecte i la màxima discreció possible. Expressem el nostre profund desig de vetllar i acomiadar el nostre fill en la més estricta intimitat”.

A més, també han agraït als mitjans de comunicació la tasca de difusió durant els dies de cerca.

Així, doncs, i tal com ha decidit la família, Álvaro Prieto López serà enterrat dijous que ve a les 10.30 hores, en una cerimònia íntima, envoltat dels seus familiars i amics.