Imatge de fons de Dani García i una altra imatge d'un dels plats cuinats, patates amb bacallà

SOCIETAT

El plat típic de Quaresma amb bacallà que t'ensenya a preparar Dani García

El xef Dani García ha mostrat els passos per cuinar aquesta recepta de senzilla i molt rica elaboració

A Quaresma és habitual que prenguin protagonisme en restaurants i llars receptes tradicionals d'aquest període religiós. I entre totes elles en destaca una que ha ensenyat a cuinar el famós xef andalús Dani García: patates amb bacallà.

Receta de bacalao con patatas por Dani García

Dani García ha revelat els passos per fer aquesta exquisida menja en pocs minuts i al microones. Un àpat que defineix com a "bo, senzill i ràpid" i que pren com a protagonista el bacallà. Un peix que es consumeix especialment durant la Quaresma, en substituir la carn que no es pot menjar durant determinats dies.

Ingredients per cuinar les patates amb bacallà de Dani García

INGREDIENTSQUANTITAT
Patates babyUna bossa
Lloms de bacallà dessalat2
Alls5
Oli d'olivaUn rajolí
SalAl gust
Romero2 branquetes

Els passos que segueix Dani García

1. Preparar les patates

Per cuinar aquesta recepta, Dani García explica que cal començar fent que les patates estiguin al punt. Per tant, s'introdueixen, dins de la bossa on estan envasades, al microones per cuinar-les. En aquest han de ser, aproximadament, uns set minuts, seguint les indicacions que aquella estableixi.

2. Cuinar el bacallà

A continuació, es col·loquen els lloms de bacallà en un plat fondo amb una branqueta de romaní. Després s'aboca sobre el peix també un bon raig d'aigua. I aquest recipient es fica al micro, on ha d'estar dos minuts i mig.

3. Daurar els alls i acabar les patates

Es posa un rajolí d'oli d'oliva a una paella, que es posa al foc. Quan estigui calent, s'hi incorporen els alls, prèviament picats, i una branqueta de romaní. L'objectiu, diu Dani García, és que es daurin.

El següent pas consisteix a afegir a la paella les patates, que s'hauran tret de la bossa amb compte per no cremar-se, i una mica de sal. Es mou tot bé durant uns minuts.

Ja només queda emplatar el peix al costat del contingut de la paella. Així està llest per degustar-se.

Ràpida i fàcil, com heu pogut veure, és l'elaboració d'aquesta recepta de patates amb bacallà que ha indicat el cuiner Dani García per a aquesta Quaresma. Això sí, en aquesta mateixa línia n'hi ha una altra també típica d'aquest període religiós: cigrons amb bacallà.