El plat favorit de Pedro Sánchez, que dinarà per celebrar el seu aniversari
Pedro Sánchez no ha dubtat a reconèixer que li encanta aquesta recepta tradicional, a la qual tothom es rendeix
El 29 de febrer del 1972 va néixer Pedro Sánchez a Madrid, per la qual cosa ara fa 52 anys. Dins del que la seva agenda professional els ho permeti, el president del Govern intentarà celebrar aquest dia tan especial envoltat dels seus familiars. I potser ho farà menjant un dels plats tradicionals de la gastronomia espanyola que ell ha confessat que està entre els favorits: la paella.
Pedro Sánchez, al seu llibre Tierra firme, ha reconegut que li encanta aquesta recepta. Això sí, també ha deixat clar que, de la mateixa manera, també n'hi apassionen altres de molt típiques, com el salmorejo i la fabada.
Ingredients per fer la paella que apassiona Pedro Sánchez
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Arròs | 410 gr |
Mongetes verdes | 205 gr |
Garrofó | 100 gr |
Pollastre trossejat | 1 kg |
Conill trossejat | 510 gr |
Romero | Una branqueta |
Sal | Al gust |
Tomàquet trossejat | 100 gr |
Pebre vermell | Un pessic |
Oli d'oliva | 6 cullerades |
Safrà | Uns fils |
Aigua | Uns 1,3 litres |
Els passos a seguir per fer la paella que agrada a Pedro Sánchez
1. Sofregir la carn i ofegar les verdures
Per preparar la paella típica, cal posar l'oli en una cassola i posar-la al foc. Quan aquell estigui calent, s'hi afegeixen el pollastre i el conill per sofregir-los. Després, s'hi incorporen també les mongetes tendres, el garrofó i el tomàquet.
2. Incorporar les espècies
A continuació, quan es vagi daurant el contingut de la cassola, s'hi afegeixen les espècies. En primer lloc, el pebre vermell, amb l'aigua. I després es fa el mateix amb el romaní, la sal i el safrà.
En el moment que l'aigua comenci a bullir, cal deixar que ho faci durant cinc minuts. Passat aquest temps, es posa a foc mitjà i es deixa que continuï així durant 20 minuts més.
3. Afegir l'arròs
Transcorreguts aquests 20 minuts, és hora d'afegir a la cassola l'arròs en diagonal. I així es mantindrà durant uns 17 minuts a foc fort. Quan hagin passat, es deixa reposar uns minuts i després ja es podrà menjar.
Aquestes són les senzilles instruccions que Pedro Sánchez i qualsevol han de seguir per fer una bona paella. I no és menys important que es tingui en consideració la recomanació del xef José Andrés sobre l'ingredient que mai s'ha de fer servir.
Més notícies: