La pizza de calçots i romesco d'Ametller Origen que causa furor entre els clients
Ametller Origen ha triomfat amb la seva nova elaboració utilitzant els calçots com a ingredient principal
La societat avui dia s'avorreix de tot. Per què menjar calçots de forma tradicional si ho podem fer en una pizza? Doncs alguna cosa així devien pensar a Ametller Origen.
El supermercat català, líder en productes de proximitat, ha triomfat amb una de les darreres invencions. La pizza de calçots i romesco. Sembla atrevida, i ho és, però assegura no defraudar els que la mengen.
Almenys, així ho mostra un client del supermercat al seu perfil d'X.
És una elaboració feta amb massa al forn de pedra. Per sobre s'han col·locat trossos delicadament d'aquesta famosa ceba. Finalment, s'ha banyat tot amb la salsa romesco.
Una pizza de calçots molt moderna
L'elaboració ha tingut lloc a la comarca del Bages, sempre apostant per la proximitat. En aquesta ocasió, ha estat tal l'èxit d'aquest producte de temporada que Ametller Origen ha esgotat les seves existències.
A la pàgina web ja no queden més pizzes per poder demanar. Així que els interessats hauran de desplaçar-se fins a la botiga més propera.
Potser allà encara poden comprar una de les pizzes més curioses i saboroses que hagin tastat mai. Si tampoc aconsegueixes la teva pizza, o si ets més tradicional i prefereixes menjar-te els calçots a la brasa hi ha més opcions.
Els calçots, millor amb salsa romesco
De fet, la cuinera Carme Ruscadella ha explicat com elaborar la deliciosa salsa romesco. Uns bons tomàquets, ametlles, avellanes, oli d'oliva i alls són els ingredients essencials per triomfar.
Després, només quedarà escollir bé els calçots, rostir-los a la brasa i donar pas a l'explosió de sabors. Cal recordar que els calçots són una mena de ceba típica de l'hivern.
A Catalunya és costum menjar-los com a primer plat i s'han fet internacionalment populars els de Valls. No obstant això, alguns dels calçots d'Ametller Origen tenen sabor lleidatà.
Així ho mostren en un vídeo a les seves xarxes socials. Concretament, el poble de Bellvís cultiva i distribueix aquest tipus de cebes a Ametller.
Després d'uns calçots s'acostuma a menjar carn a la brasa i, de postres, taronja i crema catalana. Tot un festí de menjar, sabor i tradició.
Més notícies: