Fotomuntatge d'un agent de la Policia Nacional amb una imatge de 'Los Petazetaz'

SOCIETAT

Qui són 'Los Petazetaz', detinguts per presumptes abusos a menors d'edat?

Detinguts 'Los Petazetaz', que van saltar a la fama pujant vídeos a TikTok consumint begudes energètiques

Els influencers José H. i Iván G., coneguts com 'Los Petazetaz' a TikTok, han estat detinguts aquest dimarts 27 de febrer per la Policia Nacional. Tots dos van ser detinguts a Madrid acusats d'aprofitar-se de l'alt nombre de seguidors que sumaven a les xarxes per atraure noies menors. Unes menors a les que drogarien per presumptament poder-ne abusar sexualment.

'Los Petazetaz' estan acusats d'aprofitar-se de menors que estaven inconscients i no es podien defensar. A més, els acusen de gravar les violacions amb unes càmeres que havien posat en un apartament de Villa de Vallecas, on tindrien lloc les agressions.

José i Iván van saltar a la fama a TikTok, quan van començar a publicar vídeos conjunts amb el pseudònim 'Los Petazetaz'. A TikTok sumen més de 30.000 seguidors, mentre que a Instagram superen els 42.000 avui dia. Aquests pujaven vídeos on consumien begudes energètiques, i va ser un reclam per a la gent jove, començant a créixer els seus seguidors com l'escuma.

Detenen a Madrid 'Los Petazetaz' per presumptes agressions sexuals a menors

Va ser el desembre del 2023 quan la policia va tenir constància d'una denúncia que en aquest pis de Vallecas dos homes haurien abusat de noies menors.

A primers d'aquell mes, quan la investigació estava en ple desenvolupament, els 'm'agrada' van anar decaient a poc a poc. Alhora, els comentaris acusant-los de violadors van augmentar notablement. La darrera publicació de TikTok té gairebé tres mesos i data del 7 de desembre.

Tots dos joves s'hi haurien posat en contacte a través de les xarxes per animar-les que acudissin a aquest lloc. Aquestes menors les van convèncer suposadament per consumir drogues i anul·lar la seva voluntat i així poder agredir-les més fàcilment.

'Los Petazetaz' es van fer coneguts en publicar vídeos prenent begudes energètiques

Per instar-les a drogar-se, ells també ho feien i els donaven encara més droga a les menors fins que perdessin el coneixement. Els delictes que haurien comès van des de tocaments fins a agressions amb penetració mentre gravaven aquests delictes.

Aquest dissabte, efectius de la Unitat d'Atenció a la Família i a la Dona van fer un registre al domicili, i van trobar una noia víctima d'aquestes suposades agressions. José ja està a la presó acusat de dos delictes d'agressió sexual, un de violació i cinc contra la salut pública. A més, està acusat de delictes d'exhibicionisme i pornografia infantil.

Mentrestant, a l'altre membre de 'Los Petazetaz', Iván G., se l'acusa d'un delicte d'agressió sexual. Tot i que ha estat posat llibertat després de comparèixer fa unes hores al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia. Així ho ha revelat la Prefectura Superior de la Policia Nacional de Madrid.