L'aperitiu pel dinar de Nadal que Lidl t'ensenya a fer a casa
Seguint les instruccions podràs preparar tres elaboracions diferents creades pel guanyador de Masterchef, Carlos Maldonado
Més enllà d'oferir-nos una única proposta, Lidl vol ensenyar-nos a fer tres aperitius per a aquest Nadal. Per això, ha col·laborat amb el xef Carlos Maldonado, que es va fer conegut arran de guanyar Masterchef 3. Les propostes són molt senzilles de fer i, a més, aportaran varietat a la nostra taula.
Són un pastís de pebrots, un tàrtar de tomàquet i pastanagues i ningyo yaki de formatge crema i salmó. L'elaboració d'aquests tres aperitius té una dificultat mitjana, com ho ha valorat el xef. El temps de preparació arriba fins als 50 minuts, però has de tenir en compte que a coure tots els ingredients trigaràs fins a 4 hores.
Al llarg d'aquest article, et deixarem els ingredients pensats per a 6 persones. Però ja saps que sempre les pots adaptar al nombre de comensals multiplicant o dividint. Per això mateix, simplement anota-la, perquè t'encantarà i quan arribi el moment només hauràs de recalcular les quantitats.
Torradeta amb pastís de pebrots
Ingredients per fer la torradeta amb pastís de pebrots
INGREDIENT | QUANTITAT |
Pebrots del piquillo | 750 g |
Nata per cuinar | 600 g |
Llimona | 3 unitats |
Tomàquet fregit | 3 cullerades |
Sal | Al gust |
Ous | 11 unitats |
Mantega sense sal | |
Farina de blat | |
Torradetes de panses | 8 unitats |
Oli de gira-sol | 300 ml |
Barreja de bolets |
Així es prepara
En primer lloc, haurem de posar en un bol els pebrots del piquillo, la nata, ratlladura de llimona, salsa de tomàquet, sal i ous. Ho triturem completament i seguidament preparem el forn a 170 ºC, mentre greixem i enfarinem el motlle. Després tocarà ficar la barreja al motlle durant 55 minuts al bany Maria, comprovant amb un ganivet si està llest.
Ara toca fer la maionesa de bolets, afegint-hi un ou amb oli de gira-sol, sal, ratlladura de llimona i els bolets escorreguts en un bol. Ho batem tot bé fins que aconseguim fer la maionesa. El darrer pas és tallar el paté, col·locar-lo sobre la torre de panses i decorar amb maionesa i bolets.
Tàrtar de tomàquet i pastanaga
Ingredients per fer un tàrtar de tomàquet i pastanaga
INGREDIENT | QUANTITAT |
Oli d'oliva verge extra | Al gust |
All | 2 unitats |
Tomàquet | 3 unitats |
Pastanaga | 3 unitats |
Cogombrets | Un grapat |
Tàperes | Un grapat |
Ou | 2 unitats |
Mostassa | Al gust |
Salsa cocktail al Pedro Ximénez | Al gust |
Sal | Al gust |
Pasta de full mini vol-au-vent | 12 unitats |
Orenga | Un pessic |
Així es prepara
Per començar, en una paella hi posem oli i ho escalfem per després incorporar l'all i l'orenga fins que infusionin. El següent pas és picar el tomàquet a daus petits i reservar el cor de llavors. També haurem de picar la pastanaga, el cogombret i les tàperes a daus molt petits i els posem en un bol.
Ara que tenim la barreja junta, toca afegir el rovell de l'ou i la barregem amb oli temperat a poc a poc fins que emulsioni. El següent pas és afegir la mostassa, la salsa cocktail i la sal i omplir amb tot els vol-au-vent. Per acabar, podem decorar a la part superior amb salsa cocktail i amb les llavors de tomàquet que hem guardat.
Ningyo yaki de formatge crema i salmó
Ingredients per a cap yaki de formatge crema i salmó
INGREDIENT | QUANTITAT |
Farina de blat | 225 g |
Aigua | 75 ml |
Sucre | 75 g |
Sal | Al gust |
Pebre | Al gust |
Ous | 3 unitats |
Formatge per untar fines herbes | 225 g |
Nata per cuinar | 75 ml |
Oli de gira-sol | |
Salmó fumat | 150 g |
Maionesa | 90 g |
Llimes | 2 unitats |
Així es prepara
Per començar aquest aperitiu, hem d'agafar un bol on batrem la farina amb aigua, sucre, sal, pebre i ou i ho reservem. Després, barreja el formatge d'untar amb nata i congeleu-lo en una glaçonera de gels. A cadascun dels espais que hem omplert per congelar, clavem un escuradents allargat.
Si recordes la primera barreja que vas fer, ara toca fer-la servir per banyar els glaçons congelats i fregir-los en oli vegetal. Quan estiguin llestos, escorre l'excés d'oli en un paper i emplata cadascun dels cubs. Sobre ells, hi has de posar un tros de salmó fumat i maionesa barrejada amb ratlladura de llima.
Més notícies: