Dos jubilats revisen un document, amb diversos bitllets de fons
SOCIETAT

Els pensionistes que rebran una carta de la Seguretat Social en unes setmanes

El document que rebin als seus domicilis resultarà de gran importància per poder mantenir la paga com fins ara

Milers de pensionistes han d'estar atents a les seves bústies, ja que en qüestió d'uns dies rebran a casa seva una carta. En aquest document que se'ls faci arribar des de la Seguretat Social es donaran una sèrie de claus per mantenir la paga de jubilació.

Són moltes les persones que un cop finalitzada la vida laboral decideixen marxar a l'estranger. En alguns casos perquè són naturals d'un altre país o simplement volen gaudir dels darrers anys en un altre lloc que no sigui Espanya.

Per a aquest grup de població, la Seguretat Social ha engegat una aplicació mòbil molt pràctica. Rep el nom de 'Vivess' i els servirà per fer un tràmit que han de fer cada any. Aquests jubilats han d'acreditar davant aquest organisme que segueixen vius.

Com sol ser habitual, se'ls facilita un període de temps que comprèn entre l'1 de gener i el 31 de març. Fins ara es podia fer aquesta confirmació de diferents maneres, però tot canviarà el pròxim any amb aquest nou sistema.

Les alternatives per confirmar la seva vivència

Una era remetre el document original de la seva Fe de Vida a la Direcció Provincial que li porti la pensió. Una altra possibilitat que existeix és comparèixer en persona o per videoconferència davant de la Conselleria de Treball, Migracions i Seguretat Social. Espanya compta amb diverses delegacions a diferents països.

Tot i això, a partir del 2024 se'ls obre una nova possibilitat a través de l'app 'Vivess'. Els pensionistes podran fer-ne ús per demostrar la seva vivència. Es pot descarregar gratuïtament tant per a Android com per a iOS.

Els suposarà un estalvi important de diners i de temps, ja que no hauran de fer enviaments postals ni desplaçar-se enlloc. S'estima que Espanya compta amb uns 100.000 pensionistes a l'estranger i que se'n veuran beneficiats.

La Seguretat Social us ho posarà fàcil amb l'aplicació

La Seguretat Social us informarà durant els pròxims dies d'aquesta novetat a través d'una carta i un tríptic. Se'ls donaran tots els detalls sobre el seu funcionament, a més d'enllaços per descarregar-la i un vídeo tutorial.

Aquells que facin ús de l'aplicació s'hauran de registrar. I per això caldrà que s'identifiquin amb un DNI del nostre país oa través del número d'expedient que trobareu a les cartes que rebeu.