Pablo Ojeda sobre una taula de Nadal i un microones ratllat
SOCIETAT

El nutricionista Pablo Ojeda ho adverteix: No calentes les sobres al microones

Per les festes de Nadal el normal és que a les cases sobri molt menjar que anem aprofitant els dies següents

Hi ha diverses tradicions per Nadal, però n'hi ha una de la qual es parla poc, però molt comú. Aquesta no és altra que menjar-nos les sobres dels àpats. Els dies de Nadal, Cap d'Any i Reis no donen de si per a tot el que es cuina.

És per això que estem menjant aliments d'aquests dies durant una temporada. Sí que és cert que en molts casos el dinar de les celebracions nocturnes passen a les diürnes. Però també en aquests casos és important saber com conservar les sobres.

Ja no només és important saber com conservar-les d'un dia per l'altre. També ho és com escalfar-les per tornar-les a menjar i que no hagin perdut qualitat. I no només això, sinó que potser correm riscos perquè ja no estan en el millor estat.

Pablo Ojeda desaconsella l'ús del microones

Recentment, el nutricionista Pablo Ojeda ha parlat sobre això al programa Más Vale Tarde, de La Sexta. En ell, juntament amb la presentadora Cristina Pardo parlava de com treure el millor partit a les sobres nadalenques. I sobretot, com no fer-les malbé.

És comú que la nostra ment vagi directament al microones quan pensem en un element per escalfar el menjar. Però justament és el que no hem de fer, i això és el que volia remarcar Ojeda en la seva intervenció. El que ha de primar, sobretot, és que els aliments no perdin propietats ni sabor.

Per això, sobretot en el cas de la carn, ho desaconsella del tot. Si et sobra aquest aliment i el vols reescalfar al microones, no obtindràs el resultat que esperes. La carn que hagis decidit menjar es posarà dura i sabor no serà el mateix que el de la primera vegada.

Així cal escalfar les sobres de Nadal

Per sort, en la seva intervenció, Pablo Ojeda també va parlar de la manera correcta d'escalfar les sobres que ens quedin. Al final, és una quantitat de menjar que suposa, en primer lloc, uns diners, i també cal afegir l'esforç que suposa preparar-los. Així que no és pla haver de desfer-nos-en per aquest error tan fàcil d'esmenar.

Depenent de com s'hagi cuinat prèviament la carn, seria correcte tornar a passar el filet per la planxa. En el cas que el que s'hagi fet sigui un guisat, seria calfar-ho en una cassola. D'aquesta manera, el menjaràs d'una manera més similar a com era al principi, fins i tot Ojeda recomana afegir-hi verdures.

Però els consells no es van quedar aquí, ja que també va parlar del peix i del marisc. En el cas del primer, va insistir en com n'és d'important treure-li correctament les vísceres perquè no facin malbé aviat. Quant al marisc, si és fresc, es pot congelar sense problemes, havent de menjar-lo poc després de descongelar-lo.