La recepta de Carme Ruscalleda per fer el teu Tortell de Reis a casa
Carme Ruscalleda i Raül Balam t'ensenyen a fer el Roscón de Reyes amb què triomfar aquestes festes
La cuinera Carme Ruscalleda, amb Raül Balam, han preparat al millor Tortell de Reis al canal de YouTube CookingTV.
En aquest canal, tots dos cuiners han mostrat pas per pas com fer el Tortell de Reis amb què triomfar aquestes festes.
El Tortell de Reis de Carme Ruscalleda: pas per pas
El primer que hem de fer és preparar dues masses: una petita massa feta de farina i llevat, amb la qual aconseguirem que el pa de pessic creixi, i una altra de massapà.
Preparació Massa 1:
- 250 g de farina
- llevat fresc de forn (dissolta en aigua)
Dissolem el llevat en aigua. Un cop dissolta la barregem amb la farina i ho pastem fins que quedi homogènia.
Preparació Massa 2 (Massapà):
- ¼ de quilo de farina d'ametlla
- 175 g de sucre
- 100 d'aigua
Amb l'aigua bullent afegim els 175 g de sucre i els dissolem fins que quedi com un xarop. Un cop fet el xarop, ho afegim a la farina d'ametlles i ho cuinem a foc mitjà fins que la massa està homogènia. En acabar, el reservem fins al moment de preparar el tortell.
Preparació del Tortell de Reis:
Després a 750 grams de farina hi afegim la primera massa. Posteriorment, hi afegim la resta d'ingredients:
- 170 grams de sucre
- 170 de mantega temperada
- 4 ous
- 75 ml d'aigua amb la beina de la vainilla
- 1 pessic de canyella en pols
- 5 grams de sal
- Ratlladura de llimona
Posats tots els ingredients, ho barregem tot. Un cop feta la massa, separem la meitat de la massa. Per preparar el tortell, empastifem l'espai de treball amb oli, i col·loquem la porció de massa amb què treballarem.
Ajudant-nos amb les mans, donem forma allargada a la massa i aixafem la part central. Un cop fet això, afegim a la part central de la massa el massapà, el rei i la fava.
Posteriorment, amb les parts externes de la massa, tapem el massapà i les figures. Després de tancar la massa, li donem la forma del tortell unint les dues puntes i el tanquem. Un cop amb el tortell ja creat, el posem en una safata de forn i preparem la decoració.
Abans de col·locar la fruita confitada i els pinyons damunt del tortell, hi hem de fer uns talls perquè el massapà es vegi per la part superior. Després d'això, ara sí, procedim a decorar el tortell al gust.
Després de decorar el tortell, el pintem amb un rovell d'ou barrejat amb una mica d'aigua. Posteriorment, empolvorem sucre per sobre i ho deixem fermentar uns 20 minuts.
Mentrestant, escalfem al forn a 175 graus. Un cop fermentat el tortell, ho enfornem durant 20 minuts. En acabar, només quedarà col·locar-li la corona, deixar-lo refredar i estarà llest per servir.
Carme Ruscalleda y Raül Balam - Roscón de Reyes
Més notícies: