Muntatge d´una processó de Setmana Santa i una dona pensativa

SOCIETAT

Proposen un gran canvi amb la Setmana Santa del 2025: ens afectaria a tots

La pròxima Setmana Santa no es regiria pel calendari lunar: aquesta és la sorprenent proposta del Papa Francesc

Si encara no t'havies adonat, Setmana Santa cau sempre en els mesos de març o abril perquè ve fixada pel calendari lunar. Són unes vacances assenyalades per a milions de persones que depenen del calendari esmentat. Ara bé, en els últims temps, el representant més gran de l'Església Catòlica, el Papa Francesc, no hi està d'acord.

La veritat és que el Papa ha posat damunt la taula una nova proposta perquè se celebri la Setmana Santa a partir de l'any que ve. El que ningú esperava és que el Papa Francesc anunciés aquest propòsit.

El Diumenge de Resurrecció es marca com el diumenge just després de la primera lluna plena després de l'equinocci del març, quan comença la primavera. Té lloc l'endemà de la primera lluna plena posterior al 21 de març.

Fixar una data concreta per a la Setmana Santa? Així ho proposa el Papa Francesc

Pel Papa Francesc, la proposta és clara i és fixar aquesta data en concret perquè entri en vigor l'any que ve. L'actual Papa està en plenes converses amb el patriarcat ecumènic de Constantinoble per intentar unificar la data de la Pasqua. I tot, per celebrar el 1700 aniversari del Concili de Nicea, que tindrà lloc l'any que ve.

Molts consideren que és millor no canviar el procediment per fixar la Setmana Santa perquè “és una tradició”. Al bàndol contrari hi ha aquells que veuen amb bons ulls que es programi, perquè "així es poden fer plans amb molta antelació". Altres respecten les dues opinions, encara que tots coincideixen que no canviïn aquests dies festius per agafar-se les vacances que tan bé sentin en aquestes dates de l'any.

Defensors i detractors d'establir una data fixa de Setmana Santa

En unes declaracions a Antena 3 Noticias, alguns opinen que fixar unes dates concretes no hauria de perjudicar ningú. Ara bé, a Sevilla, molts pensen que hi haurà "controvèrsia per la tradició". Alguns assenyalen que la Setmana Santa hauria de tenir unes dates fixades cada any i si per motius meteorològics, el temps no és el millor, "es podria ajornar".

Altres consideren que, si hi ha pluja, "es canviï a una altra data oa una altra setmana perquè surtin els passos". Mentre opinen els uns i els altres, el Papa té la intenció d'aconseguir la unitat de tota l'Església. Veurem en què queda aquest intent de Francesc a unificar la Setmana Santa el 2025.

➡️ Societat

Més notícies: