Un home ensenya una calculadora, amb una casa en miniatura, ia l'extrem dret un bloc de bitllets

SOCIETAT

Si pagues una hipoteca, podries tenir un benefici a la Declaració de la Renda

Aquells propietaris que hagin demanat un préstec hipotecari per comprar una casa el poden desgravar, si compleixen una condició

La campanya de la Declaració de la Renda començarà el pròxim 3 d'abril i s'acabarà l'1 de juliol. D'aquesta manera, els ciutadans tindran prop de tres mesos per complir les responsabilitats tributàries de l'any 2023. En aquest sentit, aquells que estan obligats a presentar-la poden trobar-se amb tres escenaris diferents.

D'una banda, poden rebre un reemborsament per part de l'Agència Tributària, si les retencions pagades d'IRPF són més grans del que toca. D'altra banda, podrien ser ells els que hagin de pagar a l'organisme, si la quantitat real és menor que la deguda. Finalment, també pot ser que el resultat sigui 0, cosa que vol dir que ni es paga, ni es torna res.

Quan es desgrava la hipoteca a la Declaració de la Renda?

Hi ha diverses desgravacions disponibles, estatals o autonòmiques, que poden alterar el resultat de la Declaració, com és el cas de la desgravació per hipoteca. Aquesta deducció per préstec hipotecari només s'aplicarà a la Declaració de la Renda per a aquells que van comprar abans de l'1 de gener de 2013.

Les hipoteques sobre propietats adquirides després d'aquesta data no són elegibles per desgravar, però han de ser declarades. La hipoteca pot ser deduïda a la declaració de la Renda si el préstec es va destinar exclusivament a la compra d'una propietat.

De vegades, els bancs poden incloure al préstec fons addicionals per a renovacions, mobiliari, i altres despeses. Tot i això, només la part destinada a la compra de l'habitatge serà elegible per a la deducció. Els contribuents que compleixin aquests requisits poden deduir fins a un màxim del 7,5% de les quantitats pagades durant l'any fiscal, amb un límit de 9.040 euros per any.

Maneres d'optimitzar al màxim la deducció per amortització de la hipoteca

Hi ha diverses tàctiques per treure el màxim profit dels beneficis fiscals de l'amortització hipotecària. Aquestes són algunes:

  • Pagament anticipat d'interessos: Fer el pagament dels interessos hipotecaris per endavant al començament de l'any fiscal pot augmentar la suma deduïble a la declaració d'impostos.
  • Planificació fiscal: Es recomana cercar assessorament professional d'un expert en impostos o un assessor financer.
  • Realitzar millores a la llar: Algunes millores a la llar, especialment les relacionades amb l'eficiència energètica, poden ser elegibles per rebre crèdits fiscals addicionals.
➡️ Societat

Més notícies: