Tamara Falcó revela el seu toc secret per triomfar amb les torrijas per Setmana Santa
Les torrijas són un plat que ha traspassat fronteres, i Tamara Falcó ens ensenya per què les seves són especials
Tamara Falcó vol que triomfem amb les nostres torrijas aquesta Setmana Santa. Des que va guanyar Masterchef Celebrity el 2019, la marquesa de Griñón comparteix diferents receptes amb els seus seguidors. Ara ha tocat el torn a aquest dolç tan típic d'aquestes dates.
A aquestes torrijas, Tamara Falcó els ha volgut donar un toc francès. Cal tenir en compte que aquesta recepta fa temps que ha sortit del nostre país i es reprodueix a altres llocs. Aquí et deixem els ingredients perquè vegis el matís especial que aporta a aquest dolç.
Ingredients per a la recepta de torrijas a l'estil de Tamara Falcó
Ingredients | Quantitat |
Pa brioix | 1 unitat |
Llet | 650 ml |
Nata 35% | 350 ml |
Sucre | 180 g |
Xocolata blanca | 160 g |
Mantega | |
Branques de canyella | 2 unitats |
Canyella en pols | |
Sucre per empolvorar |
Així prepara Tamara Falcó les seves torrijas amb inspiració francesa
1. Tallem el pa i infusionem la llet
En primer lloc, Tamara Falcó talla el pa brioix a daus d'uns 5 centímetres, aproximadament, i el reserva. El següent pas seria infusionar la llet juntament amb la nata i el sucre. Per això, hem de posar aquests ingredients en un cassó a foc mitjà.
Mentre la llet es va infusionant anem afegint canyella en branca partida i una mica en pols. En tot moment hem d'anar remenant amb unes varetes mentre la barreja bull suaument. Per acabar, ho retirem del foc, la colem i la deixem temperar.
2. Incorporem la xocolata blanca
Quan tinguem la barreja temperada, serà el moment d'incorporar la xocolata blanca. Anem remenant a poc a poc mentre veiem que es dissol amb la calor de la barreja. També controlem que es vagi integrant perfectament.
3. Aboquem la barreja sobre el pa brioix
Agafem les porcions que hem tallat del pa brioix i les col·loquem en una safata. Quan ja les tenim llestes, tirem per sobre la barreja que acabem de fer. Ara només queda tapar-ho tot amb paper film i ficar-ho a la nevera durant tres hores.
4. Fregim les torrijas
Quan ja hagin passat les tres hores, agafem les nostres llesques i les fregim amb mantega per tots dos costats fins que es daurin. Les anem traient i les posem en paper absorbent per treure l'excés d'oli. L'últim pas seria empolvorar sucre per sobre i caramel·litzar-lo amb un bufador de cuinar.
Tamara Falcó suggereix aquest acompanyament per a les torrijas
No només s'ha quedat a donar una recepta diferent per fer les torrijas. Tamara Falcó també li ha volgut fer un acompanyament a base d'un crumble i gelat de vainilla. Per poder fer el crumble, aquí us deixem els ingredients:
Ingredients per fer el crumble per acompanyar les torrijas
Ingredient | Quantitat |
Sucre bru | 100 g |
Mantega | 100 g |
Farina | 100 g |
En primer lloc, haurem de barrejar en un bol tant el sucre com la mantega. Ho pastem fins que veiem que estan totalment integrats. Un cop llest, només ens queda fer un cilindre i ficar-lo al congelador perquè es vagi endurint.
Quan estigui dur, només hem de ratllar el cilindre per aconseguir els encenalls. Mentrestant, hem de posar a preescalfar el forn, ja que, un cop aconseguits, haurem de posar els encenalls durant 12 minuts a 180 graus. Després, ho remous i ho deixes cuinar durant 5 minuts més.
Ja per acabar, només hem d'esmicolar-lo quan estigui encara calent i reservar. Mentrestant, en un plat anem col·locant un tros de torrija. Després fem un camí de crumble i acabem posant una bola de gelat de vainilla.
Més notícies: