L'OCU dicta sentència: aquest és el millor cacau en pols del supermercat
Els ha separat en els diferents tipus que hi ha per donar a conèixer quin és el millor de cada categoria
El cacau en pols és un producte força consumit al nostre país. Però això no vol dir que totes les opcions siguin igual de saludables. Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha volgut escollir els millors.
L'OCU ha tingut en compte els diferents tipus de cacau en pols que hi ha avui dia. D'aquesta manera, podràs saber quin és el més destacat de cada categoria. Tot i això, n'hi ha uns que són més saludables que altres.
Per fer aquest estudi, l'OCU ha revisat més de 100 varietats existents al mercat. Ha fet una valoració nutricional de tots ells per destacar-ne els més recomanables. Per això, ha tingut en compte tant els nutrients beneficiosos com els perjudicials.
Aquests són els tipus de cacau analitzats per l'OCU
El cacau en pols es pot presentar en diferents tipus, com ja t'hem dit. Per això, no seria lògic comparar-los entre si perquè n'hi ha un que clarament és més saludable. Per això l'OCU ha preferit fer la separació per tipus.
Per això mateix, perquè sàpigues a quins ens estem referint, aquí et deixem una explicació de cadascun. D'aquesta manera, podràs identificar quin és el que més et pot agradar. I és que són força diferents entre si.
Cacau en pols pur
Aquest és el més saludable que podem trobar al mercat, ja que conté únicament conté cacau. Això fa que no s'hi afegeixin cap mena d'additius que empitjorin la fórmula. Així mateix, els sucres tampoc no tenen cabuda en aquest cas.
Sí que és veritat que pel que fa al sabor no sol ser el que més agrada. És força amarg i fet fa que només alguns paladars optin per ell. De tota manera, el que ho fa pot estar segur d'emportar-se la millor opció.
Cacau en pols tradicional
Ara arribem al cacau en pols que més es consumeix, cosa que no implica que sigui més saludable. Encara més, dels diferents tipus que hi ha, aquest és el que menys recomana l'OCU. En aquest cas, el percentatge de cacau sol anar des del 20% fins al 40%.
Encara que sigui el més comú i, a més, el més econòmic, aquesta és el menys saludable. La raó d'això és que el contingut de sucre que té és força elevat. Hi ha casos en què fins i tot pot suposar més del 60% del producte.
Cacau en pols a la tassa
Aquest darrer tipus de cacau està recomanat per l'OCU per a moments puntuals. La majoria no solen ser molt saludables pel seu alt contingut de sucre. A més, també pot tenir un efecte laxant o alterar la gana.
Hi ha molta varietat al mercat, tenint entre un 25 i un 35% de cacau. N'hi ha que substitueixen els sucres afegits pels edulcorants. Com que són més espessos solen combinar-se amb llet per al seu consum.
Els millors cacaus en pols de cada tipus
Ara us deixarem els tres cacaus més destacats per l'OCU en aquest estudi. Cadascun és el que millor valoració ha rebut de tots els del seu grup, no que siguin els millors del mercat. En aquest sentit, l'OCU continua recomanat en cacau en pols pura.
Millor cacau en pols pur: Preparat a base de cacau (Aunchan)
A Alcampo trobem aquest preparat a base de cacau de la marca pròpia Auchan. La seva valoració ha tingut en compte que té un 100% de cacau i una valoració nutricional alta. Es ven en un envàs de 250 grams que costa 1,99 euros.
Millor cacau en pols tradicional: Caobon cacau soluble 0% (Mercadona)
Mercadona apareix en aquesta llista gràcies al seu Caobon soluble sense sucres afegits. Tot i que sí que és veritat que conté 5 grams de sucre propi dels seus ingredients. Es pot comprar a la botiga per 3,35 euros.
Millor cacau en pols a la tassa: Valorcao a la Tassa amb 0% de sucres afegits (Valor)
En aquest cas, parlem d'un cacau que es caracteritza per no tenir sucres afegits. A la seva composició veiem que té 276 quilocalories i 10,2 grams de fibra. El seu preu depèn del supermercat on el compris.
Més notícies: