Imatge de fons d´una estació Repsol amb una altra imatge d´un home amb els polzes a dalt i una tercera imatge de bitllets en una cartera

SOCIETAT

El premi que ofereix Repsol a Madrid i Galícia als que entreguen el seu oli usat

Repsol vol donar un cop de mà al medi ambient, i premiarà a aquells conductors que aprofitin el seu pas per les gasolineres per a reciclar l'oli usat

Repsol ha donat una gran notícia als conductors de Madrid i Galícia. La cadena de benzineres ha decidit premiar a aquells que portin a les seves estacions de servei l'oli usat de casa. En concret, Repsol els hi farà un descompte a través de la seva aplicació Waylet.

Tal com informa a través la seva pàgina web, a través d'aquesta aplicació es poden beneficiar d'una reducció de 0,30 € en cada proveïment, a canvi d'un litre d'oli lliurat. Això sí, la promoció està disponible, per ara, només en algunes estacions de la Comunitat de Galícia i la Comunitat de Madrid.

Per si no n'hi hagués prou, els beneficiaris poden anar acumulant punts per comprar altres productes de la companyia a les més de 3.300 estacions de Repsol per tot el país. Així animava tothom a acollir-nos a aquesta iniciativa al compte oficial de TikTok de Repsol el xef espanyol Jesús Sánchez, al capdavant del Cenador de Amós .

L'última promoció de Repsol: si lliures un litre d'oli usat, tens premi

Repsol i la Xunta de Galícia van signar l'agost del 2023 un protocol de col·laboració per al desenvolupament de l'economia circular en aquella comunitat. Va ser l'inici del camí perquè el nostre país comptés amb punts on es produiria combustible renovable gràcies a l'oli usat de cuina.

Parlem de la producció de 0,9 litres de combustible renovable per cada litre d'oli de cuina utilitzat. La companyia va presentar el combustible renovable que procedeix de residus orgànics com a l'oli de cuina usat. De biomassa, procedent de residus agrícoles i forestals, i orgànics, aquells que es reciclen als contenidors marrons.

Les estacions de servei Repsol implicades a la campanya

Fa pocs mesos, Repsol va començar aquesta estratègia de recollir oli de cuina usat en envasos d'un litre. Tots aquells que vulguin estalviar poden deixar el seu oli usat a diferents estacions de servei de Galícia, fins a 180, i de la Comunitat de Madrid (149). Pròximament s'ampliaran aquests punts de recollida d'oli a noves comunitats, i possiblement a Catalunya.

A més a més, tots aquells conductors que vulguin fer servir aquest combustible renovable, poden fer-ho en diferents estacions: a Galícia, fins a 60 tenen disponible dièsel renovable. Repsol també compta amb benzina renovable a la Comunitat de Madrid: a Arturo Soria, Herrera Oria i l'Hipòdrom. El cost és d'1,80 euros per litre proveït, un preu semblant al de la Gasolina 98 o el dièsel plus.