Un mòbil fa una foto a roba usada, i al cercle, el logo de l'OCU
SOCIETAT

Si compres o vens roba de segona mà, pren nota de l'últim avís de l'OCU

L'OCU ofereix les claus perquè la teva experiència a les plataformes de compravenda de roba usada resulti satisfactòria

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha llançat un avís a tots aquells que compren i venen roba de segona mà. És cert que cada cop més usuaris recorre a aquest tipus de plataformes. Tot i això, perquè la transacció resulti un èxit cal que et fixis en algun detall.

Al nostre país s'estima que hi ha al voltant de 20 pàgines que s'hi dediquen i entre les més populars hi ha Vinted i Wallapop. Els principals clients acostumen a ser joves de menys de 35 anys, pares de família i gent sensibilitzada amb el medi ambient.

L'OCU revela alguns secrets que tinguin previst posar a la venda roba usada. Els recomana que transmetin un "missatge clar i honest" a l'hora de fer l'operació. D'aquesta manera, els compradors no se sentiran decebuts i s'evitaran les devolucions.

Recomanacions de l'OCU per vendre roba utilitzada

Hi ha una sèrie de consells que has de tenir molt en compte al moment de vendre la roba, segons l'OCU. Aquests són els següents:

  • No tallis les etiquetes: serviran d'utilitat al comprador, sobretot per conèixer la talla real i els consells de rentatge.
  • Fes servir bones fotos: unes imatges de qualitat aconseguiran captar l'atenció dels clients potencials. Fes-ne una de pla general, de l'etiqueta amb la talla i d'aquells detalls que consideris oportuns. A alguns els interessarà veure la peça posada en algú.
  • Estat de la roba: cal ser molt honest i aclareix el veritable estat de la mercaderia. En cas que hi hagi alguna taca o forat, no dubtis a advertir-ho.
  • Atén els dubtes: procura respondre de forma ràpida a les inquietuds que puguin sorgir als probables compradors.
  • Preus flexibles: posa un preu que consideris just, encara que amb un cert marge per al regateig.
  • Empaquetatge: des de l'OCU proposen que es reutilitzin capses de sabates i bosses de paper, cobrint les marques originals. A continuació s'ha d'embolicar bé, tancar-lo amb cinta d'embalar, imprimir etiquetes i enganxar-les al sobre.
  • Si fas més de 30 vendes a l'any o ingresses per sobre de 2.000 euros, et convindria desar els tiquets. Serà una manera de col·laborar amb Hisenda en cas que et demanin algun tipus d'informació.

Consells de l'OCU per comprar roba de segona mà

Perquè la compra a una plataforma de segona mà resulti satisfactòria, et convindria tenir en compte les recomanacions de l'OCU:

  • Consulta les instruccions de rentatge. Algunes peces només permeten rentar-se en sec, i la despesa en tintoreria pot fer poc rendible l'adquisició.
  • No et conformis a demanar la talla. Si pot ser, intenta que siguin una mica més precisos amb les mesures.
  • Millor compra en persona. Tindràs la possibilitat de veure in situ l'estat de la jaqueta o samarreta i fins i tot emprovar-te-la.
  • Abans de posar-te la roba acabada d'adquirir has de rentar-la bé. Així eliminaràs bacteris i fongs.

Hi pot haver problemes en una plataforma de roba usada?

L'OCU assenyala que per moltes precaucions que es prenguin, no sempre les coses sortiran com un espera. Posen el focus sobretot en dos aspectes.

En primer lloc, es pronuncien sobre la protecció al comprador. Algunes plataformes tenen taxes per a enviaments a distància. Retenen l'abonament fins que la mercaderia es rebi i tornen els diners si la compra no s'ajusta amb el descrit o presenta defectes.

Des de l'OCU també aborden la negociació en devolucions. Hi ha la possibilitat de tornar el paquet si no t'acaba agradant el que vas comprar. Per això caldrà abonar els costos d'enviament, però el venedor no ha d'acceptar la devolució, excepte que les dades no coincideixin amb la realitat.

➡️ Societat

Més notícies: