Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una botiga de roba i al capdavant una rodona vermella amb el logotip d'OCU i un símbol d'alerta

SOCIETAT

Una coneguda botiga de roba catalana acaba de ser denunciada per l'OCU

L'OCU ha denunciat la botiga de roba catalana Girardet Barcelona després de diverses queixes dels seus clients

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat una marca de roba catalana les últimes hores. Es tracta de Girardet Barcelona.

I és que, després de diverses queixes dels clients, l'OCU ha presentat una denúncia davant de l'Agència Catalana de Consum, al·legant que la botiga no compleix els estàndards de qualitat ni ofereix la informació necessària per al consumidor.

Una coneguda botiga catalana, denunciada per l'OCU

L'organització, a la seva delegació de Catalunya, ha considerat que una marca de roba de dona catalana induiria a error els seus clients a la seva pàgina web. Es tracta de Girardet Barcelona, una botiga de moda que opera exclusivament en línia.

L'OCU decidia denunciar davant l'Agència Catalana de Consum la marca després de diverses queixes dels usuaris del web. I és que els consumidors informaven la plataforma Reclamar de l'OCU, dins del marc del projecte CICLE X, que la roba, que asseguren des de Girardet Barcelona que és de màxima qualitat, en realitat no ho és.

També han afirmat que Giradet Barcelona, a l'hora de voler retornar algun dels seus productes, no ofereix informació sobre com fer els processos de devolució ni té a disposició dels usuaris cap telèfon, correu electrònic o un servei d'atenció al client.

Girardet Barcelona, assenyalada pels seus consumidors

D'aquesta manera, Girardet Barcelona ha estat assenyalada per molts consumidors. Motiu pel qual la Delegació a Catalunya de l'OCU ha posat en coneixement l'Agència Catalana de Consum mitjançant una denúncia.

"Les circumstàncies esmentades no s'exposen de forma clara i comprensible per al consumidor, que pel nom de la pàgina i per la seva publicitat sobre que són una empresa compromesa amb el medi ambient i sostenible, tenien la creença que estaven adquirint un producte nacional”, han assegurat des de l'OCU.

Però no seria així. A la web afirmen que "els nostres productes s'envien directe des dels cellers a la Xina, si es tornen, s'enviaran de tornada a la Xina". Motiu pel qual el cost íntegre de la devolució del producte ha de ser “assumit pel comprador”.

A més, la botiga no tindria tampoc un canal de resolució alternativa de litigis, que és obligat actualment als negocis de la Unió Europea.

Ara, després de la denúncia de l'OCU a l'Agència Catalana de Consum, aquesta haurà de fer una inspecció a Girardet Barcelona per garantir que es compleixen els estàndards de qualitat i s'ofereix la informació necessària i obligatòria per al client.

➡️ Societat

Més notícies: