Muntatge amb una taula de formatges al fons i en un cercle una cistella de supermercat
SOCIETAT

L'OCU avala aquests 3 formatges: diu que són els millors del supermercat a Espanya

Es tracta de tres formatges semicurats barreja

A Espanya som molt 'formatgers' des de fa segles. Per això hi ha al llarg de tot el país nombroses varietats d'aquest aliment, així com molts fabricants d'aquest. Encara més, aquí s'arriben a elaborar més de 400 000 000 d'aquest producte a l'any, una xifra realment sorprenent.

Als supermercats comptem amb una àmplia oferta en aquest sentit i, de vegades, ens trobem amb no saber quina triar. Doncs bé, ara l'OCU ha intentat ajudar-nos a emprendre aquesta tasca de seleccionar-ne un per menjar-lo a casa. Ho ha fet fent una anàlisi que li ha permès dictaminar quins són els tres millors formatges que podràs trobar a qualsevol superfície comercial.

Ara te'n desvelem els noms. Pren-ne nota.

El millor formatge, segons l'OCU

Quan farem la compra i busquem un formatge, ens trobem amb el manxec, amb taules de diferents tipus i amb especialitats internacionals, per exemple. Vaja, que triar-ne un costa entre tantes opcions.

L'OCU ara ens facilita trobar l'idoni, ja que ha analitzat exhaustivament un total de 17 formatges semicurats barreja per determinar-ne els millors. Ho ha realitzat tenint en compte factors com ara la proporció de les varietats de llet utilitzades, el temps de curació i fins i tot el sabor.

Partint d'aquestes premisses, el formatge més ben puntuat ha estat el semicurat de Carvel, que té un preu de 17,04 € el quilo. I és que, entre altres coses, ha destacat pel seu, com a mínim, 20 % de llet de cabra i un altre 20 % de llet d'ovella, davant de la de vaca.

Formatge Semicurat Carvel amb una imatge difuminada de diferents formatges

Però és que, a més, ha aconseguit la màxima puntuació a la degustació duta a terme. Ha aconseguit captivar els qui l'han dut a terme per la seva textura, aroma i sabor, entre altres senyes d'identitat. D'aquesta manera, s'ha quedat la medalla d'or d'aquest rànquing dels formatges.

Els altres formatges millors valorats per l'OCU

L'OCU ha considerat que la segona posició de la seva anàlisi havia de ser per al formatge barreja semicurat IFA Eliges, del grup espanyol IFA. El motiu principal és que es prepara, com a mínim, amb un 17 % de llet d'ovella i un 12 % de llet de cabra davant de la majoritària de vaca.

⬇️ Punxa avall per veure el llum que dona el toc més elegant a casa teva ⬇️

✨? LA LÀMPADA DE SALÓ QUE IKEA VEN PER 10 € ➡️

A l'esmentat tast també ha obtingut bones valoracions, igual que se n'ha tingut en compte un altre factor. Exactament, que no conté additius que puguin donar problemes. I, per descomptat, s'ha valorat a favor seu el preu, que ronda els 10,20 € el quilo.

Formatge IFA Tries Semicurat amb el fons difuminat de formatge trossejat

Segur que t'estàs preguntant, quin és el que ha quedat en tercera posició. Doncs aquest no és altre que el formatge Gran Capità, que es pot trobar als supermercats amb un cost de 22,66 € el quilo.

La quantitat de llet d'ovella i de cabra, que en tots dos casos és d'un mínim de 7 %, davant de la de vaca, ha estat molt valorada. Tot i que també s'ha tingut en consideració la seva absència d'additius problemàtics i les seves bones valoracions al tast. A favor seu, ha jugat igualment que té un sabor menys intens que altres, per la qual cosa és una opció estupenda per als que busquen suavitat al paladar.

Muntatge del formatge Gran Capità semicurat en un fons que es veu un supermercat

Això sí, el seu aspecte en contra és que té un preu més elevat. I això pot ser degut al fet que és fabricat per una empresa de reconegut prestigi i trajectòria al nostre país en matèria de formatges.

Preus i ofertes actualitzats el dia 08/10/2023. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i E-Noticies no es fa responsable dels possibles canvis.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: