Símbol de l'OCU en cercle vermell sobre fons de detall de safata de bambú amb diversos tipus d'arrossos

SOCIETAT

L'OCU assenyala quina és la millor marca d'arròs del supermercat

No tots els arrossos són iguals en qualitat, procedència, forma, sabor ni aplicació a la cuina i aquest és el millor, segons l'OCU

L'arròs és un aliment essencial a la dieta de milions de persones a tot el món, que es diu aviat. No només per la seva versatilitat a la cuina, sinó també pels beneficis per a la salut i pel preu.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi per identificar les millors marques d'arròs de supermercat. Una informació que ens serà de gran ajuda per al dia a dia.

No tots els arrossos són iguals i així ho confirma l'OCU

En triar arròs, és important considerar diverses variables. Ja que no solem fixar-nos, però no tots els tipus són ni iguals, ni adequats segons la recepta per a la qual l'usem.

Com confirma l'OCU, hi ha molts tipus d'arròs, com gessamí, basmati, arbori o bomba, entre d'altres. Cadascun amb sabors, textures, cos i, per tant, aplicacions culinàries diferents.

Per exemple, els grans llargs són ideals per a plats asiàtics o amanides, ja que es deixen anar més fàcilment. Mentre que els grans curts s'utilitzen per a arrossos més compactes com els caldosos, els risottos o el sushi.

Així mateix, la qualitat de l'arròs varia segons la marca i el proveïdor. L'OCU ens recorda la importància de tenir en compte la seva procedència i composició a l'hora de comprar-ho.

Aquest és el millor arròs de venda a supermercat segons l'OCU

Segons l'OCU, les millors marques d'arròs són Calasparra, La Fallera i SOS. La primera, d'origen murcià, s'ofereix a El Corte Inglés en algunes de les seves varietats.

Paquet vermell i blanc de lona antic d'arròs bomba Calasparra sobre fons d'El Corte Inglés desenfocat
Arròs bomba DOP de Calasparra | e-noticies.cat, El Corte Inglés

Pel que fa a la nostra salut, l'arròs integral és preferible a l'arròs blanc (encara que l'OCU també recomana menjar-ho amb moderació). Ja que, com que no és processat, conserva totes les seves propietats nutricionals.

És important saber que l'arròs blanc pot tenir efectes negatius per al pàncrees i augmentar el risc de diabetis tipus 2. Segons un estudi publicat al British Medical Journal que l'OCU ens recorda al seu informe.

D'altra banda, l'arsènic, un metall tòxic, és present a l'arròs, especialment al cultivat a Àsia i Amèrica. S'han pres mesures a Europa per controlar els nivells d'arsènic a l'arròs des del 2016.

Una altra variant, l'arròs negre, és una excel·lent opció pel seu alt contingut d'antioxidants. Especialment antocianines, que tenen propietats anticancerígenes.

En combinar l'arròs amb aliments nutritius com ara verdures, proteïnes i llegums, se'n potencien els beneficis per a la salut i el valor nutricional. Com sempre, en tota recomanació de l'OCU, una dieta variada és essencial per tenir cura.

Preus i ofertes actualitzats el dia 14/03/2024. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i E-Notícies no es fa responsable dels possibles canvis.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: