Fotomuntatge de diversos trossos de torró de fons i una persona preocupada al capdavant
SOCIETAT

L'OCU adverteix dels riscos de menjar torró del Nadal passat

L'OCU ha avisat que menjar torró de l'any passat pot comportar problemes i insta a fer cas de la data de consum preferent

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha avisat d'un risc que habitualment no es té en compte quan arriben els dinars i els sopars de Nadal.

Són dies de moltes despeses, entre els diferents àpats i regals. I, de vegades, per estalviar una mica més, s'assumeixen uns riscos que en un altre moment segurament no assumiríem.

Per fer front a totes aquestes despeses, moltes famílies decideixen estalviar fins a l'últim euro. I per aquest mateix motiu, molts treuen el torró que va sobrar del Nadal passat, el qual, aparentment, sembla que està en bon estat.

Tot i això, l'OCU no ha dubtat a alertar del risc que suposa menjar torró del Nadal anterior i els problemes que podria comportar fer-ho.

Menjar torró del Nadal passat no és la millor opció

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ho ha deixat clar. Compte amb menjar torró que va sobrar el Nadal passat. I és que, tot i que, a primera vista, sembli que està en bon estat, l'OCU ha advertit que no ha de ser així.

Tot i que moltes persones opten per acabar el torró de l'any anterior durant Nadal, i així evitar comprar-ne un de nou, l'OCU ha advertit que cal fer cas de la data de caducitat o de consum preferent.

Es tracta d'una data aproximada durant la qual el producte es trobarà en perfectes condicions tant pel sabor com per la textura, entre d'altres.

Què cal tenir en compte abans de menjar el torró?

Si bé és possible que, en donar una ullada a aquesta data, ens adonem que estem dins de la franja de temps estipulada, l'OCU adverteix que hi ha més factors a tenir en compte.

L'organització ha deixat clar que, per poder consumir el torró de l'any passat sense que això comporti problemes de salut per a nosaltres, cal haver complert unes condicions concretes.

Si volem aprofitar aquest torró que va sobrar de les festes passades, cal haver-lo mantingut completament precintat. Si, per contra, s'ha mantingut obert, l'OCU assegura que és molt probable que ja no estigui en bon estat per ser consumit, per la qual cosa haurà de ser llençat directament a les escombraries.

Tampoc haurem de consumir un torró que hagi estat durant un any o més a la nevera. L'OCU aclareix que, quan un torró roman un any a la nevera, l'aliment adquireix un gran nivell d'humitat, per la qual cosa recomanen no consumir-lo. El lloc ideal per guardar-lo, doncs, és a temperatura ambient i en llocs tancats.

A més, l'OCU recorda que un aliment en mal estat, de vegades, es pot reflectir en l'olor i l'aspecte. D'aquesta manera, si ens trobem que el torró de l'any passat compleix totes aquestes condicions, seria millor no consumir-lo i rebutjar-lo directament.

➡️ Societat

Més notícies: