Muntatge amb un bol de iogurt amb fruits secs i maduixes en una taula i una dona menjant un iogurt amb una cullera

SOCIETAT

Soc nutricionista i et diré tota la veritat sobre els iogurts de proteïnes

En els últims anys, els iogurts proteics han guanyat molta popularitat entre els consumidors, però, són tan sans com semblen?

Ja fa uns anys que van sorgir els productes enriquits amb proteïnes, però ara, amb el boom que hi ha per la salut i el fitness, cada cop són més els prestatges dels supermercats amb aquest tipus de productes.

Al principi era una cosa força desconeguda, tant que avui dia és molta la gent que segueix sent reticent a aquest tipus de productes. Però també podem trobar experts que els recomanen.

Sabem si realment aquests són saludables? Coneixem els seus ingredients? Distingim quan són recomanables i quan no? Ho analitzarem en profunditat.

Tot el que has de saber sobre els iogurts de proteïnes

Els iogurts proteics es caracteritzen pel seu alt contingut de proteïnes en comparació amb un iogurt normal. Perquè ens fem una idea, els iogurts tradicionals porten uns 4-5 grams de proteïnes, mentre que els proteics contenen uns 10-12 grams.

Les proteïnes són un macronutrient essencial que exerceix un paper fonamental en la construcció i reparació dels teixits, a més de regular la gana i la sacietat.

En aquest sentit, el paper que juguen els iogurts proteics és que són més saciants que els iogurts tradicionals, per la qual cosa ens poden mantenir plens durant més temps.

Els iogurts de proteïnes són alts en calci i probiòtics naturals

A més del seu contingut en proteïnes, els iogurts proteics tenen, com els iogurts tradicionals, calci i probiòtics, els quals són beneficiosos per a la salut digestiva.

El calci és un mineral beneficiós pel que fa a la salut dels ossos i les dents, mentre que els probiòtics mantenen un equilibri saludable dels nostres bacteris intestinals.

I quant a sucres i additius… Ens hem de preocupar?

Igual que amb els iogurts tradicionals, cal parar una atenció especial perquè no et venguin gat per llebre. És a dir, hi ha infinitat de iogurts saludables, però moltíssims altres amb additius que ja us dic jo que serveixen per més aviat poc.

Amb els iogurts proteics passa el mateix. Si comprem un iogurt proteic natural, possiblement aquest serà saludable, ja que no portarà ingredients "de més", però cal fixar-se amb el seu llistat.

El que us puc assegurar, és que els de sabors contenen edulcorants que, encara que tampoc són bons per a la salut, són una mica millor que el sucre en si que acostumen a portar els iogurts normals de sabors.

Com a nutricionista els recomano, sempre que ens fixem en el context

Perquè sí, perquè aquesta és la conclusió final. Si volem, pel que sigui, quedar-nos més saciats o afegir més proteïna a la dieta, seran millor opció que els iogurts tradicionals. Però compte, no oblidem altres alternatives com el skyr o el formatge fresc batut, els quals també proporcionen més proteïnes.

Finalment, també ho veig una alternativa interessant per quan ens vingui de gust alguna cosa dolça, però sense afegir sucres de forma descontrolada a la dieta, sempre que tinguem en compte que els de sabors porten edulcorants i no els hem de consumir diàriament.

➡️ Societat

Més notícies: