Jordi Cruz en cercle vermell sobre fons de mona de pasqua en forma de rosca amb els ous vermells
SOCIETAT

El truc de Jordi Cruz que et salvarà per Setmana Santa: així prepara la Mona de Pasqua

Aquests són els trucs per a la recepta de la Mona de Pasqua que el xef de televisió Jordi Cruz explica als seguidors d'Instagram

S'apropa la Setmana Santa i amb ella, a més del bon temps, nombroses receptes tradicionals i delicioses. Plats calents, freds i fins i tot postres, com és el cas de la Mona de Pasqua.

A més de les torrijas, les rosquilles fregides o els crespells tenim, per descomptat, la mona de Pasqua. Els protagonistes més dolços d'aquesta època de l'any, sostinguda i plena de tradicions de què seria un error desfer-se'n.

Jordi Cruz és un dels xefs més influents actualment, gràcies a la seva fama a la televisió. I, en aquesta ocasió, ens presenta el seu truc per a una mona de pasqua infal·lible i deliciosa per a Setmana Santa. A través del seu compte d'Instagram (@jordicruzoficial) ha fet públic el seu secret més ben guardat.

Vídeo d'Instagram del compte del xef Jordi Cruz on explica els passos per preparar una Mona de Pasqua

Ingredients per a la Mona de Pasqua de Jordi Cruz

A continuació, a la taula, es detallaran tots els ingredients per ordre i per separat, que la recepta de Jordi Cruz requereix. Aquesta Mona de Pasqua no té error si se segueixen al detall tots els passos.

INGREDIENTSQUANTITAT
Rovell d'ou250 gr
Sucre150 gr
Clara d'ou340 gr
Sucre185 gr
Farina fluixa325 gr
Gotes d'essència de tarongina
Beina de vainilla
Sucre150 gr
Aigua100 ml
Ous sencers200 gr
Rovell d'ou50 gr
Midó de blat de moro10 gr
Gotes de suc de llimona
Xocolata amb llet185 gr
Llet100 ml
Fulles de gelatina4 gr
Nata per muntar200 ml
Aigua1 dl
Sucre150 gr
Licor de taronja50 ml
Pells d'una taronja
Ous de xocolata
Granet d'ametlla
Sucre impalpable per caramel·litzar

Passos que segueix Jordi Cruz per preparar la Mona de Pasqua

Sobre la base de la recepta tradicional de la Mona de Pasqua, el presentador de televisió i xef ens dona alguns consells. Aquestes són les claus que diferencien aquesta recepta de Jordi Cruz per a Setmana Santa.

1. Preparació de la mousse de xocolata

Per a la mousse de xocolata negra i blanca, col·loquem les xocolates en dos bols separats. Aboquem 100 ml de llet bullint sobre cadascun i afegim fulles de gelatina (prèviament hidratades durant 5 minuts en aigua freda).

Incorporem la nata muntada a les xocolates ja temperades i barregem a consciència durant uns minuts. La constància i la suavitat en barrejar són la clau de la mousse.

2. El secret de Jordi Cruz per rematar el pa de pessic

Quan el pa de pessic està llest, ho amarem amb un almívar de taronges. I, sobre una de les bases del pa de pessic, estenem la mousse de xocolata blanca.

Col·loquem a sobre l'altra base del pa de pessic i afegim la mousse de xocolata negra, finalitzant amb la tapa. És a dir, muntem un pa de pessic de tres pisos i dos farcits: un amb cada xocolata.

3. La decoració és principal a la recepta d'aquestes postres de Setmana Santa

Sobre la tapa, distribuïm la crema de rovell amb l'ajuda d'una espàtula. Estenem la crema de rovell també als laterals, perquè quedi completament coberta i empolvorem sucre glas per sobre.

Caramel·litzem amb un bufador perquè es caramel·litzi la fina capa exterior de la Mona de Pasqua. I torrem el granet d'ametlla al forn i el col·loquem als laterals del pastís.

Finalitzem afegint els ous de xocolata per sobre de la manera que et sembli més bonica. Aquesta és la part més divertida i més difícil, ja que has d'evitar menjar-te'ls abans que arribin a taula!

➡️ Societat

Més notícies: