El truc de Jordi Cruz que et salvarà per Setmana Santa: així prepara la Mona de Pasqua
Aquests són els trucs per a la recepta de la Mona de Pasqua que el xef de televisió Jordi Cruz explica als seguidors d'Instagram
S'apropa la Setmana Santa i amb ella, a més del bon temps, nombroses receptes tradicionals i delicioses. Plats calents, freds i fins i tot postres, com és el cas de la Mona de Pasqua.
A més de les torrijas, les rosquilles fregides o els crespells tenim, per descomptat, la mona de Pasqua. Els protagonistes més dolços d'aquesta època de l'any, sostinguda i plena de tradicions de què seria un error desfer-se'n.
Jordi Cruz és un dels xefs més influents actualment, gràcies a la seva fama a la televisió. I, en aquesta ocasió, ens presenta el seu truc per a una mona de pasqua infal·lible i deliciosa per a Setmana Santa. A través del seu compte d'Instagram (@jordicruzoficial) ha fet públic el seu secret més ben guardat.
Ingredients per a la Mona de Pasqua de Jordi Cruz
A continuació, a la taula, es detallaran tots els ingredients per ordre i per separat, que la recepta de Jordi Cruz requereix. Aquesta Mona de Pasqua no té error si se segueixen al detall tots els passos.
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Rovell d'ou | 250 gr |
Sucre | 150 gr |
Clara d'ou | 340 gr |
Sucre | 185 gr |
Farina fluixa | 325 gr |
Gotes d'essència de tarongina | |
Beina de vainilla | |
Sucre | 150 gr |
Aigua | 100 ml |
Ous sencers | 200 gr |
Rovell d'ou | 50 gr |
Midó de blat de moro | 10 gr |
Gotes de suc de llimona | |
Xocolata amb llet | 185 gr |
Llet | 100 ml |
Fulles de gelatina | 4 gr |
Nata per muntar | 200 ml |
Aigua | 1 dl |
Sucre | 150 gr |
Licor de taronja | 50 ml |
Pells d'una taronja | |
Ous de xocolata | |
Granet d'ametlla | |
Sucre impalpable per caramel·litzar |
Passos que segueix Jordi Cruz per preparar la Mona de Pasqua
Sobre la base de la recepta tradicional de la Mona de Pasqua, el presentador de televisió i xef ens dona alguns consells. Aquestes són les claus que diferencien aquesta recepta de Jordi Cruz per a Setmana Santa.
1. Preparació de la mousse de xocolata
Per a la mousse de xocolata negra i blanca, col·loquem les xocolates en dos bols separats. Aboquem 100 ml de llet bullint sobre cadascun i afegim fulles de gelatina (prèviament hidratades durant 5 minuts en aigua freda).
Incorporem la nata muntada a les xocolates ja temperades i barregem a consciència durant uns minuts. La constància i la suavitat en barrejar són la clau de la mousse.
2. El secret de Jordi Cruz per rematar el pa de pessic
Quan el pa de pessic està llest, ho amarem amb un almívar de taronges. I, sobre una de les bases del pa de pessic, estenem la mousse de xocolata blanca.
Col·loquem a sobre l'altra base del pa de pessic i afegim la mousse de xocolata negra, finalitzant amb la tapa. És a dir, muntem un pa de pessic de tres pisos i dos farcits: un amb cada xocolata.
3. La decoració és principal a la recepta d'aquestes postres de Setmana Santa
Sobre la tapa, distribuïm la crema de rovell amb l'ajuda d'una espàtula. Estenem la crema de rovell també als laterals, perquè quedi completament coberta i empolvorem sucre glas per sobre.
Caramel·litzem amb un bufador perquè es caramel·litzi la fina capa exterior de la Mona de Pasqua. I torrem el granet d'ametlla al forn i el col·loquem als laterals del pastís.
Finalitzem afegint els ous de xocolata per sobre de la manera que et sembli més bonica. Aquesta és la part més divertida i més difícil, ja que has d'evitar menjar-te'ls abans que arribin a taula!
Més notícies: