Imatge d´uns iogurts Hacendado de Mercadona amb una imatge de fons del cartell de l´establiment
SOCIETAT

El nutricionista Roberto Vidal analitza unes postres de Mercadona i s'emporta una sorpresa

Roberto Vidal, molt popular a les xarxes, ha quedat bocabadat després d'analitzar un producte de la cadena de supermercats

Mercadona és un dels supermercats que més clients reuneix setmana rere setmana pels seus productes de qualitat. Una de les marques blanques, com Hacendado, està triomfant des de fa anys. És per això que el famós nutricionista Roberto Vidal va decidir posar a prova una de les postres més proteiques de Mercadona: el iogurt amb proteïnes de stracciatella.

Muntatge del producte de Mercadona del iogurt de proteïnes amb sabor Stracciatella
El nutricionista Roberto Vidal ha analitzat un dels productes preferits dels clients de Mercadona | Mercadona, e-noticies.cat

Calories i greixos, dins dels límits però amb alguna sorpresa

Amb ull crític, el nutricionista Roberto Vidal es va submergir en els detalls de l'etiqueta del iogurt proteic amb stracciatella de Mercadona, només per trobar un segon ingredient inesperat: aigua. Vidal va decidir prendre mostres i portar-les a un laboratori per descobrir la veritat amagada.

Els resultats van ser molt interessants. L'etiqueta afirmava modestes 56 calories, però el laboratori va revelar que eren 58. "Res important", va desestimar Vidal. Els greixos també estaven dins dels límits acceptables, cosa que va alleujar els amants de les postres.

Però com sempre passa en qualsevol bona investigació, la trama es complica. "Respecte als carbohidrats, aquí sí que apreciem ja cert canvi", va assegurar el nutricionista.

Aquests van mostrar un 28% més del que es va declarar a l'etiqueta. I si això no fos suficient, les proteïnes també van jugar amagades, mostrant un 10% menys del que presumia a l'etiqueta.

Tot i això, per mantenir les coses legals, Vidal recorda que les normes permeten cert marge d'error, ja que matemàticament és impossible fer cada producte exactament igual que un altre.