Muntatge amb una imatge de fons de diverses persones brindant amb cerveses i una altra imatge del nutricionista Mario Ortiz davant d'un prestatge de cerveses
SOCIETAT

Un nutricionista demana evitar tant sí com no una cervesa molt popular: 'No és saludable'

L'OCU també ho afirma

De vegades, quan un busca alguna cosa mica més lleugera que una cervesa comuna, pot caure al parany de pensar que una opció amb suc de llimona és la resposta. Tot i això, resulta que aquestes cerveses anomenades 'radler' no són tan innocents com aparenten.

El nutricionista Mario Ortiz ha llançat una mica d'ombra sobre aquestes begudes en un vídeo de TikTok. Tot advertint els entusiastes de la cervesa que no es deixin enganyar per la seva aparent imatge saludable.

Radler, bomba de calories encoberta

La raó? Bé, resulta que algunes d'aquestes cerveses tipus radler poden amagar fins a 20 grams de sucre per llauna. Això és una bomba de calories disfressada d'una refrescant barreja de cervesa i llimona.

Vaja, vaja! I si pensaves que les 'shandys' eren una alternativa més assenyada, deixa'm dir-te que podrien tenir fins i tot més sucre. Mario Ortiz afirma que serien fins a 24 grams en una sola llauna.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) també ha estat donant la veu d'alarma sobre aquestes cerveses amb aires de frescor cítric. Aparentment, el gust de llimona que et fan creure que gaudeixes en realitat prové d'una barreja màgica de saboritzants i edulcorants.

Més de calories que una cervesa normal

Per si no n'hi hagués prou, malgrat el contingut d'alcohol més baix, aquestes cerveses radler poden fer un dany calòric considerable gràcies a tot aquest sucre disfressat. Segons l'OCU, poden aportar més calories en comparació de les cerveses clàssiques. No et deixis enganyar per la disfressa de llimona!

Des de l'organisme afirmen que, de vegades, pensem que aquest tipus de cerveses són més saludables que les tradicionals, però de seguida deixen clar que no és així. "En comparació amb una cervesa tradicional, contenen menys alcohol, però en la seva elaboració s'hi inclou la presència de refrescos ensucrats".

Taula amb les calories i el sucre (aproximadament) d'una llauna de cervesa amb llimona

TIPUS DE CERVESAKCAL PER LLAUNA (aprox.)SUCRE PER LLAUNA (aprox.)
Radler145 kcal20 g
Radler 0.0%89 kcal20 g
Shandy110 kcal24 g

En resum, la moralitat aquí és clara: si estàs buscant una opció més saludable, potser és millor optar per la cervesa sense alcohol. Ja que promet menys calories i sucres sense sacrificar aquest toc refrescant.

Al final del dia, l'equilibri i la consciència en l'elecció de les nostres begudes són clau per mantenir-nos en el camí d'una dieta equilibrada i saludable.