Una dona opera en un caixer, ia la foto més petita, un policia d?esquena

SOCIETAT

La nova tècnica per robar a qualsevol caixer que preocupa molt a la policia

Les autoritats alerten als conductors d'un nou robatori que es duu a terme als expenedors de les benzineres

Les estafes, estafes i robatoris no deixen de créixer al nostre país. Fa tot just una setmana, eren els Mossos d'Esquadra els que demanaven molta vigilància als conductors sobre el tram de l'AP-7 que uneix Barcelona amb França, a la Jonquera.

En els dies anteriors s'havien denunciat diversos robatoris a través de màfies ben organitzades. Aquestes aprofitaven una punxada o una parada per un problema tècnic dels conductors al voral per acabar robant-los de la manera més cruel.

També cal tenir molta cura a les benzineres i als peatges, i en aquest sentit la policia ha advertit seriosament els conductors. Sempre aconsellen que parem només quan sigui necessari i, en cas de fer-ho, el menor temps possible.

Alerta de la policia: els robatoris a l'hora de pagar amb targeta a les benzineres

Ara, ens ha arribat una nova tècnica de robatori, que als Estats Units s'ha convertit en una molt popular. I és un que molt probablement arribarà al nostre país molt aviat, per a desgràcia nostra.

Estem parlant d'una tècnica amb la qual els delinqüents copien la ranura de pagament dels expenedors de les benzineres. Ho fan amb uns datàfons 'fake', amb què poden recopilar tota la informació de les targetes de crèdit. Unes dades amb què poden emprendre innombrables compres, sense que el propietari de la targeta en sigui conscient.

Caixer automàtic amb una carcassa il·legal

La tècnica és senzilla i es basa en la utilització de les mateixes carcasses dels bancs als assortidors. La veritat és que és molt complicat distingir-les de les reals. La forma de fer-ho és estirar-les una miqueta, per veure si es pot extreure.

Si només aplicant una mica de força et quedes amb la carcassa a la mà, és probable que sigui falsa. Així ho denuncia el compte d'Instagram 'Whatsupscv' .

El pitjor de tot és que el conductor no té ni idea que li han robat les dades en un primer moment. El més habitual és que passin algunes hores, un temps en què els delinqüents fan compres i deixen la targeta sota mínims. Molt de compte amb aquesta mena d'estafes, si bé no és gens fàcil adonar-se'n en un primer moment.

➡️ Societat

Més notícies: