Muntatge amb moneda de 2 euros i cercle vermell amb conjunt de monedes
SOCIETAT

La nova moneda de 2 euros que començaràs a veure al març i està inspirada a Espanya

A partir del pròxim 12 de març, ja estarà en circulació una moneda que mostra diversos monuments de Sevilla

Els reversos de les monedes, concretament les de dos euros de valor, poden variar dues vegades l'any, segons estableix el Banc Central Europeu. Es permet aquesta modificació per celebrar certs esdeveniments històrics i donar rellevància a la identitat dels països de l'Eurozona, apunta el BCE a la seva web.

Segons diu el Diari Oficial de la Unió Europea, "es pot presentar a la cara nacional un disseny commemoratiu de gran simbolisme a l'àmbit nacional europeu". Doncs bé, l'organisme que farà una moneda especial inspirada a Espanya és la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, que ens sorprendrà a partir del març del 2024.

Una moneda que tindrà com a protagonista la ciutat de Sevilla. A més d'haver realitzat una moneda commemorativa dels 200 anys de naixement de la Policia Nacional, la FNMT se centra aquesta vegada en un lloc Patrimoni Cultural de la UNESCO.

Descobreix la moneda inspirada en Sevilla que estarà en circulació des del 12 de març

Concretament, aquesta moneda estarà en circulació a Espanya a partir del 12 març, igual que la moneda en homenatge a la policia. I hi haurà una tirada d'1,5 milions de peces per cada moneda.

Muntatge de la moneda de 2 euros inspirada a l'Alcàsser de Sevilla

La FNMT fa des de l'any 2010 que fabrica aquest tipus de monedes i s'inspira en diversos monuments d'Espanya patrimoni de la UNESCO. El 2024 s'homenatjarà a la ciutat de Sevilla, tant a l'Alcàsser com la Catedral i l'Arxiu d'Índies.

Segons podem apreciar a l'Ordre ETD/1002/2023, de 27 de juliol, el revers d'aquesta moneda especial de dos euros "reprodueix el Pati de les Donzelles del Reial Alcàsser de Sevilla. A la part superior, en sentit circular i en majúscules, apareix la llegenda 'Sevilla'; a sota, la marca de Ceca".

"A la zona inferior, en mode circular i en majúscules, figuren la llegenda 'Espanya' i l'any d'encunyació, 2024. Envoltant els motius i llegendes, a la zona circular exterior, apareixen les dotze estrelles de la Unió Europea". Com a dada curiosa, aquesta moneda dedicada a Sevilla és la 15a de la llista del Patrimoni Mundial de la Unesco.

Monedes de 2 euros amb llocs espanyols de Patrimoni Mundial de la UNESCO

DATALLOC
Març de 2010Centre històric de Còrdova
Març de 2011Pati dels Lleons, Granada
Març de 2012Catedral de Burgos
Febrer de 2013Monestir de Sant Llorenç de l'Escorial
Març de 2014Parc Güell
Febrer de 2015Cova d'Altamira
Febrer de 2016Aqüeducte de Segòvia
Febrer de 2017Esglésies del Regne d'Astúries
Febrer de 2018Santiago de Compostel·la

➡️ Societat

Més notícies: