Muntatge amb uns raigs caient al mar i un mapa de l'AEMET
SOCIETAT

Una nova borrasca obliga l'AEMET a activar avisos a 10 comunitats diumenge

S'esperen novament grans acumulacions de precipitació entre diumenge i dilluns

Després d'un dissabte molt més calmat a nivell meteorològic en comparació amb els dies anteriors, aquest diumenge una nova borrasca tornarà a portar vent i pluges. Es tracta de la borrasca Bernard, que entrarà pel golf de Cadis repartint precipitacions a gran part de la Península.

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat avisos a fins a 10 comunitats autònomes per vent fort, pluges intenses i fort onatge. Destaquen sobretot els avisos taronja, activats per vent i mala mar al litoral de Huelva i Cadis.

La borrasca Bernard deixarà precipitacions intenses en alguns punts

Segons expliquen des de eltiempo.es, la nova borrasca deixarà pluges intenses sobretot a "Extremadura, l'oest d'Andalusia i Castella-la Manxa". Tampoc no es descarten que s'acumulin importants quantitats d'aigua a la Comunitat de Madrid i al sud de Castella i Lleó.

Previsió de l'AEMET per al diumenge, 22 d'octubre del 2023
Previsió de pluja de l'AEMET pel diumenge | AEMET

Diumenge començarà amb cel clar a moltes zones, però els núvols aniran guanyant terreny al llarg de tot el dia. Només al Cantàbric trigaran més a arribar, encara que ho faran a última hora del dia. A les Canàries també s'esperen pluges a gairebé totes les illes. Les temperatures diumenge pujaran lleugerament gràcies a l'impuls d'aire més càlid de la borrasca.

Previsió de l'AEMET pel dilluns, 23 d'octubre del 2023
Previsió de pluja de l'AEMET pel dilluns | AEMET

Dilluns despertarem amb pluges a gran part d'Espanya, especialment al sud i al centre, encara que la borrasca s'anirà allunyant a poc a poc pel Cantàbric. A les Canàries, la situació no canviarà gaire, amb algunes precipitacions a les illes més muntanyoses. Pel que fa a les temperatures, no patiran grans canvis i la sensació serà de fresc a l'interior.

Temperatures mínimes i màximes previstes per a algunes ciutats

CIUTATT.ª DIUMENGET.ª DILLUNS
MadridMàx. 17
Mín. 8
Màx. 17
Mín. 12
BarcelonaMàx. 23
Mín. 12
Màx. 26
Mín. 20
ValènciaMàx. 22
Mín. 12
Màx. 29
Mín. 17
SevillaMàx. 22
Mín. 15
Màx. 21
Mín. 14
SaragossaMàx. 20
Mín. 8
Màx. 24
Mín. 14
BilbaoMàx. 22
Mín. 8
Màx. 23
Mín. 13
PalmaMàx. 24
Mín. 13
Màx. 26
Mín. 18
La CorunyaMàx. 18
Mín. 11
Màx. 18
Mín. 12
ValladolidMàx. 17
Mín. 6
Màx. 15
Mín. 9
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 26
Mín. 21
Màx. 26
Mín. 20

Avisos taronja de l'AEMET tant diumenge com dilluns

Per aquest diumenge, l'AEMET ha activat avisos taronja per vent i fort onatge a Andalusia, concretament al litoral atlàntic ia la zona de l'Estret. A més, hi ha activats avisos grocs per vent a Aragó, les Illes Balears, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura, la Comunitat de Madrid, Navarra i el País Basc.

Avisos de l'AEMET per al diumenge, 22 d'octubre de 2023
Diumenge hi ha avisos a moltes comunitats, encara que destaquen els del litoral de Huelva i Cadis | AEMET

També hi ha activats avisos grocs per pluja a Andalusia, Extremadura, Castella i Lleó i Madrid. Finalment, l'AEMET ha activat avisos grocs per mala mar a Cantàbria i al País Basc.

Dilluns el que més preocupa serà el vent que bufarà a Castella i Lleó, on l'AEMET ha activat avisos taronja per aquest motiu. A Aragó, les Illes Balears, Catalunya, Castella-la Manxa, Madrid, Navarra, la Rioja i el País Basc, hi ha avisos grocs també per vent.

Avisos de color groc i taronja de l'AEMET pel dilluns, 23 d'octubre
L'AEMET té avisos taronja per vent al sud de Castella i Lleó per dilluns | AEMET

L'AEMET també té avisos grocs per pluja a Aragó, Castella i Lleó, Extremadura i la Comunitat de Madrid, i avisos grocs per onatge a Andalusia, Astúries, Cantàbria i el País Basc.

NOVETAT WHATSAPP: Nou Canal del Temps a Catalunya! Fes clic aquí per apuntar-te ara

Les borrasques seguiran arribant la setmana que ve

L'arribada de noves borrasques al nostre país també es mantindrà durant la setmana vinent. Segons l'AEMET, després del pas de Bernard "s'establirà un règim de vents humits de l'oest", cosa que facilita l'arribada de més fronts Atlàntics.

Això es traduirà en l'arribada d'una borrasca nova dimarts, que regarà copiosament l'oest: Galícia, Castella i Lleó, Extremadura, etc. Dimecres s'espera més estabilitat, encara que dijous un altre front podria entrar pel nord-oest. En general, segons les previsions de l'AEMET , tindrem “precipitacions generalitzades” durant gran part de la setmana.