Imatge de les noves patates congelades disponibles a Mercadona

No m'he pogut resistir a les noves patates fregides de Mercadona: tot un encert

Són cruixents i saboroses, tot allò que s'espera d'aquest tipus de menjar

Com a aperitiu, com a acompanyament o com a plat principal, les patates fregides tenen molts aficionats.  I com que pocs àpats aconsegueixen posar tan d'acord un nombre tan gran de persones, Mercadona ha decidit satisfer un altre desig dels seus clients.

Recentment, ha sumat una nova incorporació al seu assortiment de congelats: unes patates congelades, perfectes per preparar en pocs minuts. Ha estat una grata sorpresa i, com a aficionada a aquest tipus de menjar, no m'he pogut resistir.

Waffle fries Lambweston és el nom que té aquesta novetat de Mercadona. Segurament amb aquesta denominació no et diguin res, però com es pot veure a l'envàs, literalment són patates fregides en forma de gofres, prefregides i ultracongelades. I com que aquest dolç són molt desitjables, a més, només costen 2,40 €.

Mercadona triomfa amb la seva recepta: assaonades amb un toc picant

El que de debò fa especial aquest nou producte de Mercadona, més enllà de la seva forma, és el seu sabor. Quan les menges ràpidament et vénen al cap les grillo. Algunes de les més conegudes són les patates deluxe que ven la cadena de menjar ràpid McDonald's.

Dues bosses de les patates Waffle Fries de la marca LambWeston, venudes a Mercadona, amb el cartell de 'Novetat' i el preu, de 2,40 euros
Aquestes noves patates fregides de Mercadona arrasaran i costen molt poc | e-noticies.cat

Aquest sabor tan semblant s'aconsegueix gràcies a les diferents espècies amb què han estat assaonades. Entre elles trobem paprika, pebre vermell, pebre de caiena, pebre negre, comí o cúrcuma. Sí que és cert que, si no t'agraden els menjars picants, en aquest cas, queda aquest regust una vegada que les proves.

Però això sí, no és una picor excessiva, et puc assegurar que no necessitaràs litres d'aigua per menjar-les. És un mer toc, però que cal advertir per si de cas. I justament aquests ingredients que li donen la miqueta de picor, li aporten la gràcia al seu sabor.

Aquestes patates de Mercadona són molt fàcils de combinar, sobretot tenint en compte que el seu sabor ens recorda alguna cosa ja coneguda. A McDonald's opten per combinar-les amb una salsa de iogurt, una opció que realment és perfecta. Igualment, al mateix supermercat tenen una gran varietat de salses entre les quals triar, encara que al meu entendre una dolça és la que més els enganxa.

Tambçe et pot interessar: El supermercat que ven l'oli d'oliva a menys de 7 euros

Perfectes per fer-les a la fregidora d'aire

Mercadona s´adapta als nous temps i ara la fregidora d´aire s´ha convertit en l´electrodomèstic indispensable de moltes cuines. Per això mateix, a l'envàs d'aquest producte es pot llegir que són perfectes per fer-s'hi. Per això estan lleugerament cuinades abans de congelar-se.

Per això mateix, és l'opció que vaig escollir per preparar-les, i la veritat és que el resultat no ha pogut ser millor. Vaig seguir les instruccions que venen a la bossa per preparar-les. S'hi detalla que, després de preescalfar l'airfryer, les has de fer durant 10-12 minuts.

Imatge d'unes patates amb forma de gofres ja fetes sobre un paper de forn
Així queden les patates fetes a fregidora d'aire | e-noticies.cat

En el meu cas, les vaig treure directament del congelador i les vaig posar a la meva fregidora durant cinc minuts a 180ºC. Passat aquest temps, les vaig treure i les vaig sacsejar a la mateixa safata perquè es canviessin de posició. Per acabar de fer-les, les vaig tornar a ficar cinc minuts més a la mateixa temperatura.

Un consell que et puc trobar aquestes patates que ven Mercadona és que, per estar totalment segur que estan perfectes, en provis una. Han d'estar cruixents per fora amb un interior cremós i visualment han de tenir un color daurat. Si consideres que no han arribat a aquest punt, les pots tornar a introduir uns minuts més.

Jo no vaig utilitzar res d'oli, encara que de vegades es recomanen algunes polvoritzacions i la veritat que no ho vaig trobar a faltar quan vaig veure al plat el saborós resultat final. Encert per a Mercadona amb aquesta novetat.

Preus i ofertes actualitzats el dia 18/10/2023. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i E-Notícies no es fa responsable dels possibles canvis.