Muntatge amb noia menjant bol de fruita i foto de fruita variada

SOCIETAT

Soc nutricionista i et parlaré dels mites i les veritats sobre la fruita

Dins del món de la nutrició hi ha molts mites que per a res són certs i cal que coneguem per evitar suposicions errònies

La fruita és un aliment boníssim per al nostre organisme, ja que ens aporta nombrosos beneficis. Això és una cosa que com a nutricionista intento inculcar sempre els meus pacients, però cada vegada més em topo amb mites que, la veritat, no tenen cap mena de sentit.

Hem de tenir clar que la fruita i la verdura són un pilar clau si volem portar un estil de vida saludable amb una alimentació correcta. És per això que es recomana ingerir 5 peces de fruita i verdura al dia.

Aquesta recomanació podrem aconseguir-la fàcilment incloent la verdura al dinar i al sopar, i menjant diverses peces de fruita al llarg del dia.

Cal remarcar també que aquest consell és de forma generalitzada, ja que en determinades patologies, pot ser que el nombre de fruita i verdura aconsellada sigui inferior.

Els 5 mites més repetits sobre la fruita

"Menjar fruita a la nit engreixa". T'interessarà saber que cap aliment té la capacitat d'engreixar, i menys només a unes hores determinades.

"És dolent el sucre (fructosa) de la fruita". Com que és un sucre naturalment present a la fruita, es considera saludable. A més, en contenir fibra, vitamines, minerals… aquest sucre es comporta de forma molt diferent quan entra al nostre cos.

"És dolent menjar la fruita com a postres". Hi ha molta cultura de menjar postres al dinar i/o sopar, i ja us asseguro jo que la millor opció sempre és la fruita.

"És dolent menjar la fruita entre hores". Insisteixo, la fruita no engreixa, així que ja et pots treure aquesta idea del cap.

"És igual de sa un suc de fruita (encara que sigui casolà) que la fruita". Sempre és molt millor la peça de fruita que el suc, per molt que sigui casolà.

Les 4 veritats de la fruita que has de conèixer

Igual que hi ha mites popularment estesos, també hi ha algunes veritats sobre la fruita que potser has sentit alguna vegada. I, com a nutricionista, vinc a confirmar-te de quines es tracten.

  1. És millor menjar la fruita amb la pell: És important conèixer cada cas, però la pell de la fruita ens aporta encara més fibra.
  2. La pinya afavoreix la digestió: Gràcies al seu contingut en bromelina, ajuda a la digestió i alleuja la inflor.
  3. En cas de gastritis no són recomanables els cítrics: Com que són fruites tan àcides, poden empitjorar la irritació estomacal.
  4. No hi ha fruites millors que altres: Les fruites i les verdures són bones, independentment de quina sigui, ja que totes són vàlides.
➡️ Societat

Més notícies: