Imatge de fons de diversos bitllets de 200 euros i una altra imatge d'una dona amb gest pensatiu i amb alguns interrogants de colors sobre el cap

SOCIETAT

El Banc d'Espanya envia un missatge sobre els estalvis dels espanyols

El Banc d'Espanya treu a la llum com és l'estalvi dels espanyols, que augmenta amb el nivell educatiu i la renda de la llar

Com és habitual al bloc del Banc d'Espanya, Client Bancario, ens ofereix diferents consells financers. Alguns relacionats amb la nostra relació amb els bancs o la forma que tenim d'estalviar, entre altres tipus.

Al seu darrer post, l'organisme espanyol se centra en com estalviem els espanyols a col·lació de l'Enquesta de Competències Financeres 2021. A l'hora d'estalviar ens podem decantar pels plans de pensions, comptes d'estalvi, fons d'inversió, accions i renda fixa, etc.

La citada enquesta revela que el 70% dels que van participar en aquesta enquesta van estalviar més que l'exposat a l'anterior enquesta, del 2016. Aleshores només havien aconseguit estalvis el 61% dels enquestats.

El Banc d'Espanya revela detalladament l'estalvi dels espanyols

Pel que fa als espanyols estalviadors, solen utilitzar comptes corrents un 68% i el metàl·lic fins a un 40%. Si ens cenyim al percentatge de la població estalviadora, es va reduint amb l'edat. Un 87% dels joves de 18 a 34 anys ha estalviat, però a l'interval d'edat entre 65 i 79 anys, només el 50% s'ha dedicat a fer estalvis.

Pel que fa al nivell educatiu, estalvia la meitat dels que estudien una educació inferior a Batxillerat, molt lluny dels universitaris amb un 85%.

Així financen les llars la diferència entre el que gasten i ingressen

Sobre la renda de la llar, el Banc d'Espanya exposa que el 51% de les llars amb ingressos menors de 15.000 € van poder estalviar. A l'altra banda hi ha aquells que tenen uns ingressos superiors a 47.000 €, estalviant fins al 89% de les llars.

Pel que fa a com financen les llars la diferència entre les despeses i els ingressos, un 55% recorre als estalvis. Un 35% a crèdits d'amics o ocupadors i un 14% a crèdits amb garantia real o targeta de crèdit. Mentrestant, un 13% va recórrer a descoberts o retardar els pagaments i tan sols un 8% ho va fer a través de préstecs personals.

Com financen les llars la diferència entre despeses i ingressos

FINANÇAMENTPERCENTATGE
Estalvis55%
Crèdit d'amics o ocupadors35%
Crèdit amb garantia real o targeta de crèdit14%
Descoberts o retard de pagaments13%
Nous préstecs personals8%

Una dada sobre les dificultats econòmiques de les llars relacionades amb la capacitat d'estalvi és que el 25% dels espanyols viuen en llars amb més despeses que ingressos. Arriba al 32% en persones que no han arribat a batxillerat. I per exemple, entre les llars amb migrants, aquest percentatge arriba al 41%.

Per entrar més detalladament en totes aquestes dades sobre l'estalvi dels espanyols, fes clic en aquest link. A aquesta web podràs comprovar gràfics o descarregar diferents documents, entre altres recursos.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: