Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un tortell de Reis de nata i una rodona vermella al capdavant amb una part del tortell de Reis de nata d'El Corte Inglés
SOCIETAT

El millor tortell de Reis el ven un supermercat molt conegut, segons l'OCU

L'OCU ha revelat quins són els dos millors tortells de Reis de nata que es venen als supermercats espanyols

Som al bell mig de les festes de Nadal, amb la vista posada ja en el dia i la nit de Reis. I és que ja no queda res per menjar-nos el tradicional tortell.

Serà el proper dia 5, o també el 6 de gener, quan tornem a degustar aquestes típiques postres de les nostres festes. Per aquest motiu, l'OCU, Organització de Consumidors i Usuaris, ja s'ha posat fil a l'agulla per portar-nos els millors tortells de Reis que podem trobar actualment al mercat.

Els dos millors tortells de Reis, segons l'OCU

L'OCU ha analitzat fins a 13 tortells de Reis farcits de nata que es venen als supermercats espanyols. I ha catalogat com a millors dos tortells que es poden trobar en dos coneguts supermercats.

Per valorar les opcions, l'organització ha tingut en compte la presència d'additius als tortells, el grau de processament, la informació de l'etiquetatge, la valoració nutricional, la qualitat dels ingredients i també les qualificacions de degustació dels experts pastissers.

A més, també se n'ha valorat el preu final o si s'ha substituït la part del farciment de nata per un altre tipus de greixos més barats, com és el cas dels greixos vegetals.

2. Tortell amb nata El Corte Inglés Selection

El Corte Inglés té al seu catàleg la segona millor opció de tortell de Reis, segons ha dictaminat l'OCU. El supermercat ven el tortell de nata de la seva marca El Corte Inglés Selection a un preu de 19,94 €/kg.

L'OCU li ha donat una puntuació de 63 punts sobre 100, valorant especialment la seva bona olor i el gust de nata i brioixeria. Destaquen que es poden apreciar perfectament els ingredients bàsics, com la mantega. A més, el brioix és tendre i està ben fermentat amb sucre perlat.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de l'exterior d'un supermercat El Corte Inglés i al capdavant el tortell de Reis farcit de nata d'El Corte Inglés Selection
El Corte Inglés té la segona millor opció de tortell de Reis de nata, segons l'OCU | El Corte Inglés, Europa Press

1. Tortell amb nata de Lidl

La primera opció, però, segons l'OCU, la té Lidl. La cadena de supermercats alemanya ha guanyat pel que fa a tortells de Reis farcits de nata. De fet, ha aconseguit fins a 71 punts sobre 100 de l'Organització, i s'ha convertit en la millor opció que pots trobar als supermercats espanyols.

L'OCU ha destacat que el brioix que conté està ben fermentat, és de textura tova i té una bona mida. També han valorat el seu abundant sucre perlat i el seu sabor, en què s'aprecia la mantega i les aromes equilibrades del tortell.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de l'exterior d'un supermercat Lidl i al capdavant el tortell de Reis de nata de Lidl
El millor tortell de Reis de nata és a Lidl, segons l'OCU | Lidl

A més, aquest té una gran olor de brioixeria i molta presència de nata. A les seves botigues, podem trobar aquesta varietat per un preu de 10,65 €/kg.

Els 2 millors tortells del supermercat, segons l'OCU

MARCAPUNTUACIÓ SOBRE 100PREU
1. Tortell amb nata de Lidl71 punts10,65 €/kg
2. Tortell amb nata El Corte Inglés Selection63 punts19,94 €/kg