Muntatge amb un tortell de reis en una taula plena de decoració nadalenca i un cercle amb diversos torrons tallats
SOCIETAT

El millor tortell de Reis de Catalunya és més a prop del que creus

El tortell guanyador del concurs de tot Catalunya està en un obrador de Barcelona i et sorprendrà molt

Una emocionant competició ha reunit més de 50 apassionats professionals de la rebosteria al vestíbul de l'Estació del Nord de Barcelona. Mònica Gregori, de l'Obrador dels 15, i Eric Ortuño, de la pastisseria L'Atelier, han conquerit els paladars del jurat i del públic. Han estat coronats com els guanyadors de la quarta edició del concurs “El Millor Tortell de Reis de Catalunya”.

Els millors tortells de Catalunya

La novetat d'aquest any va ser la introducció de la categoria del millor tortell creatiu, que va permetre als participants explorar alternatives al tortell clàssic. Mónica Gregori es va destacar en la categoria clàssica amb el seu tortell elaborat amb una massa de brioix i massapà de gran qualitat, decorat de manera tradicional amb fruites confitades.

D'altra banda, Eric Ortuño es va emportar el primer lloc a la categoria creativa amb el seu innovador "roscottone Gold". Una barreja de panettone amb gingebre i caramel coronat amb làmines d'or.

La competició no només va premiar els establiments de renom, sinó també va reconèixer el talent emergent. Claudia Guas, de l'Institut d'Aliments de Barcelona, va rebre el guardó al millor tortell elaborat per una escola de pastisseria.

El concurs de tortells

Amb més d'un centenar de deliciosos tortells a la contesa, els participants no només competien pel títol, sinó també per l'honor de donar les seves creacions. Els més de 50 tortells addicionals van ser distribuïts entre la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa i l'Hospital de Campanya de l'Església de Santa Anna. Demostrant que la solidaritat també és un ingredient clau en aquesta festivitat.

Sor Lucía Caram, padrina del concurs, va estar present durant l'esdeveniment, destacant la importància de preservar les tradicions i la qualitat a la rebosteria.

Els guanyadors, Mónica Gregori i Eric Ortuño, van segellar el seu triomf en presentar tortells que no només van conquistar els criteris clàssics de sabor i textura, sinó que també la categoria creativa. Tot mostrant que la innovació i la tradició poden anar de la mà en l'elaboració d'aquesta deliciosa tradició nadalenca.

Així que, si ets a Barcelona i busques el millor tortell de Reis de Catalunya, no busquis més. L'Obrador dels 15 i L'Atelier són les destinacions perfectes per satisfer el teu paladar amb els exquisits sabors que han conquerit els jurats.

➡️ Societat

Més notícies: