El millor oli d'oliva de Catalunya també és un dels millor valorats del món
El millor oli d'oliva català i el tercer a Espanya, segons la llista Evooleum, es produeix a la comarca del Tarragonès
L'oli d'oliva és un dels grans productes de la nostra terra. En total, parlem de més de 300 empreses productores a Catalunya d'aquest aliment que no passa pel seu millor moment.
Tot i això, continua sent un producte respectat i estimat, i això s'evidencia quan les fires relacionades amb aquest continuen omplint-se. En aquests llocs es poden degustar alguns dels millors olis d'oliva a disposició dels més gurmets.
Gràcies al gran nivell del qual gaudeix el nostre territori, la llista Evooleum ha posicionat dins del seu Top 100 anual un productor català dins del Top 5. És la primera vegada que un oli d'oliva català aconsegueix això i, en aquest cas, del Tarragonès.
Un molí centenari del Tarragonès
Amb una puntuació de 95 punts sobre 100, l'oli 'Il Porfuomo' produït al Mas Montseny, al Morell, es posiciona com el millor oli de Catalunya en l'àmbit mundial. S'elabora amb la Coratina, una varietat molt excepcional que va arribar a la península Ibèrica l'any 2019.
De fet, van ser pioners al Mas Montseny a utilitzar-la, i els ha valgut per arribar als estàndards més alts. Aquesta tipologia dona a l'oli una alta complexitat aromàtica i un gust afruitat profund.
Mas Montseny és un molí d'oli original del segle XIX. Amb més de 150 anys d'història, amb la família Catà al capdavant, actualment exporten a diferents països de tot el món com la Xina.
Tot i adaptar-se als nous temps amb l'enginyeria agrícola i la venda en línia, no han deixat enrere l'essència artesanal. Per tant, s'erigeixen en un exemple de molí ecològic, de proximitat i qualitat.
Tot i això, dins d'Espanya la competició és acèrrima amb més de 1.800 productors d'oli d'oliva. Per aquest motiu, malgrat el resultat històric aconseguit, només els val per aconseguir el tercer esglaó del podi en l'àmbit nacional.
Per sobre hi ha dos olis amb una puntuació lleugerament superior. Un és el ‘Alma del Olivo Hojiblanca Ecológico’ amb 96 punts i l'altre el ‘Campos de Biatia la Dama Íbera Edición Limitada’ també amb 96 punts sobre 100.
Més notícies: