Muntatge d´una dona sorpresa davant d´una botiga de Mercadona

La criticada mesura que Mercadona ha implantat a Portugal, però no a Espanya

Mercadona té una estratègia clara al país, però no és la mateixa que segueix a Portugal

Mercadona és la cadena de supermercats amb més quota de mercat a Catalunya y Espanya sencera, per sobre del 26% i també té una creixent expansió a Portugal. El segon i tercer lloc del podi al territori l'ocupen Carrefour i Lidl, amb un 10% i 6,5% respectivament.

La veritat és que al país portuguès lideren en aquest sector els supermercats Continent, a més dels supermercats Pingo Doce, arribant tots dos a prop de la meitat del mercat portuguès. Mercadona se situa darrere de Lidl, Intermarché i Auchan, quedant-se en sisena posició amb una quota de mercat al voltant del 4% a Portugal.

El cas és que no és una quota gens menyspreable, sabent que la companyia de Juan Roig no s'ha implantat fa gaire temps al país portuguès. Igual que a Espanya, on dominen els preus continguts i l'aposta forta per la marca blanca, a Portugal segueixen el mateix camí que al nostre país.

Els Mercadona de Portugal sí que obren els diumenges

Així doncs, al país lusità hi ha una diferència pel que fa a la manera de vendre als supermercats respecte a Espanya i són els festius. Mentre que al nostre país es tanca tots els diumenges de l'any, als supermercats Mercadona de Portugal no és així.

Obren sempre el darrer dia de la setmana i fins i tot en festes destacades com l'1 de novembre. És una data en què a Espanya es tanca, ja que és festiu, igual que passa a Portugal, encara que allà Mercadona no tanca.

L'horari dels diumenges als Mercadona de Portugal és de 9.00 a 21.30, igual que la resta de la setmana. Mentrestant, a la recent festa de l'1 de novembre va estar obert entre les 9.30 i 21.30 de forma ininterrompuda.

Mercadona a Portugal arriba a un volum de vendes de 4.422 milions d'euros en 4 anys

Cal ressenyar que a Portugal, Mercadona només té 46 supermercats repartits per la zona nord del país i especialment a prop de Porto. No es pot comparar amb el que passa a Espanya, ja que n'hi ha més de 1600 Mercadona per tot el territori espanyol.

Sobre el volum de vendes a Portugal, va arribar als 4.422 milions d'euros els quatre primers anys d'establiment al país. Parlem del període comprès entre el 2019 i el 2022, amb prop de 1.300 milions d'euros en ingressos.

Així ho recull un informe realitzat pel Nucli d'Investigaçao em Polítiques Econòmiques i Empresariais da Universidade do Minho i l' Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie) . Pel que fa als empleats del país lusità, hi ha uns 3500 de treballadors de Mercadona a Portugal, cosa que resulta certament reveladora pels escassos supermercats que posseeix al país.