Muntatge amb una dona amb la mà a la boca i l'entrada d'un Mercadona darrere
SOCIETAT

Crítiques a Mercadona per l'última decisió amb els seus productes: 'Que ho posi clar'

Mercadona és al punt de mira de diversos clients

L'etiquetatge compleix un paper molt important als productes. Per a algunes persones, fins i tot, pot ajudar a evitar un problema de salut. Les intoleràncies alimentàries poden ser un veritable maldecap si no estan ben assenyalats els ingredients o les quantitats en un producte.

Per això, quan un producte porta una especificació que deixa clar que alguna cosa no és apte per a certes intoleràncies, s'agraeix.

Precisament per un detall del seu etiquetatge, Mercadona està tenint un problema que els celíacs esperen que tingui una ràpida solució. I és que, les persones amb problemes amb el gluten han advertit que alguns productes de la seva marca blanca, Hacendado, ja no porten el segell sense gluten.

Helena González, a través del perfil d'Instagram @cap_plat_amb_blat, ha volgut fer pública la seva denúncia. En ella reclama que la cadena valenciana recuperi el segell 'sense gluten' a la seva marca blanca. A més, afegeix les explicacions que li ha donat la cadena sobre això.

Mercadona no deixa clar si els seus productes són sense gluten

"Vam ser molts els que vam contactar amb Mercadona en veure que, alguns productes de la marca Hacendado que abans anaven etiquetats, ara ja no ho estaven", explica. Això en referència a l'etiqueta, 'sense gluten'.

Per a les persones que són celíaques, com és el cas, és un veritable problema haver de rebuscar si un aliment és apte o no per a elles. Per això demanen a Mercadona explicacions. També recuperar als seus productes l'etiqueta que avisa que alguna cosa no conté gluten.

I Mercadona ha volgut respondre. González explica que des de la cadena han afirmat que sí que posaran a l'etiqueta si el producte té gluten. El que, segons sembla, li han assegurat és que no especificaran la quantitat que conté.

Muntatge amb una imatge de fons de Mercadona i una altra imatge d'unes galetes Hacendado amb el segell sense gluten
Una clienta denuncia que Mercadona ja no posa a molts productes el segell 'sense gluten' | Mercadona, e-noticies.cat

Això és el que ha indignat la possible exclienta de la cadena. I és que ha avisat que amb aquesta nova forma d'etiquetar deixarà de perdre el temps a Mercadona. Al seu lloc, acudirà a establiments que els hi posen “fàcil” i “no generen incertesa amb l'etiquetatge”.

La importància de la quantitat de gluten

Perquè no hi hagi lloc a equivocacions, Helena González explica d'una manera molt clara en el comunicat que és necessari conèixer la quantitat de gluten que conté un aliment. I és que en depèn que pugui ser comprat o no per celíacs o no.

Perquè un aliment pugui tenir l'etiqueta que no porta gluten ha de complir alguns requisits. Només poden tenir-ho aquells que contenen “menys de 20 ppm (parts per milió) de gluten, o el que és el mateix 20mg/kg”. Però si no se n'especifica la quantitat, es genera confusió.

"Aquesta quantitat es va determinar sobre la base del resultat d'un assaig dirigit pel Dr. Carlo Catassi, l'objectiu del qual era determinar el llindar de gluten que una persona celíaca podia ingerir sense patir mal intestinal", explica Helena.

Atès que, com ella mateixa ha dit, no és una cosa que només passi a Mercadona, busca la col·laboració de més persones en la seva situació. Per fer-ho, ha creat el hashtag #sensesegellnovaalcistell.