El truc avalat per la ciència per saber si un ou és fresc abans d'obrir-lo
Els experts tenen la solució i el truc per saber si pots ingerir o no un ou sense haver de trencar-lo
L'ou és protagonista indiscutible de les neveres a totes les llars. I és que és un aliment ric de sabor i saludable, que ens ajuda a aportar a l'organisme vitamines i proteïnes.
Però no és menys cert que, de vegades, ens trobem a la nevera amb algun ou que no sabem si és fresc. Això ens passa perquè hem llençat el seu envàs amb la data de caducitat o perquè directament ho hem comprat al mercat a algun ramader. Per tant, no tenim clar si ho podem menjar o no.
Què fer en aquest cas? Cal no preocupar-se, perquè es pot descobrir de manera ràpida i senzilla si es pot prendre. Sí, hi ha una manera eficaç de sortir de dubtes i està avalada per la ciència.
La manera de saber si un ou està fresc
Si tenim ous al frigorífic i no sabem si els podem ingerir, cal recórrer a les recomanacions dels científics. Diversos d'ells, concretament investigadors espanyols de diferents institucions, s'han reunit i han donat forma a El gran libro del huevo. Una publicació on es desvetlla com sortir de dubtes.
La clau és omplir pràcticament un got d'aigua i atendre l'ou en qüestió dins d'ell, sense obrir-lo. En fer-ho, poden passar tres coses. La primera és que aquest aliment se submergeixi i adopti una posició horitzontal, cosa que significa que està fresc i es pot menjar.
La segona és que s'enfonsa en posició vertical, cosa que ens indica que potser no està tan fresc com en el cas anterior, encara que es pot ingerir sense problemes. I la tercera és que es quedi flotant, cosa que deixa de manifest que cal llençar-lo directament a les escombraries. Sí, perquè no és òptim per al consum.
Més maneres de tenir clara la frescor o no de l'ou
El truc dels científics esmentats és una manera de conèixer si un ou es pot menjar sense necessitat d'obrir-lo. Però és que també es pot saber si és adequat prendre'l trencant-ho.
En aquest cas, és l'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) la que ha indicat en què ens hem de fixar un cop obert per procedir al consum o no. Així, ha subratllat que estarà fresc si la seva clara és neta i gelatinosa, si no té olor desagradable i si el rovell no s'escampa.
De la mateixa manera, ha indicat que també cal parar atenció que la seva closca no estigui trencada. I, per descomptat, és fonamental que en agitar-lo no soni cap líquid en moviment.
Aquí no ho ha quedat tot. L'OCU, a més d'indicar que els ous es poden menjar fins 28 dies després d'haver-se posat, ha donat pautes per conservar-los en perfecte estat. Entre aquestes, es troba guardar-los en un lloc fresc com la nevera i col·locar-los allà amb la punta més fina cap avall.
Per descomptat, ha establert que de cap manera cal rentar-los abans de ficar-los a la nevera. Això no s'ha de fer perquè l'aigua pot propiciar que diferents gèrmens hi entrin.
Segueix totes aquestes indicacions i tindràs els ous en perfecte estat mentre sabràs quan els pots menjar i quan no. La teva salut t'agrairà que les segueixis rigorosament sempre que estiguis a punt de consumir un ou.
Més notícies: