Imatge de fons de diversos nens asseguts en una classe d'una escola i una altra imatge de l'entrada del col·legi Mas Camarena a la Comunitat Valenciana

SOCIETAT

Com és i què s'ensenya a Mas Camarena, el millor col·legi d'Espanya el 2024?

El Mas Camarena, centre multilingüe per excel·lència al nostre país, aconsegueix la distinció de 'Millor Col·legi d'Espanya'

El Col·legi Mas Camarena és un dels millors centres educatius d'Espanya. N'és una prova, que acaba de ser guardonat com el 'Millor Col·legi d'Espanya el 2024', segons el rànquing que ha realitzat el diari El Mundo. Després d'haver estat valorats en 27 criteris, dividits en model d'ensenyament, oferta educativa i mitjans materials, el centre educatiu valencià ha aconseguit 97 punts.

Amb tot, el Mas Camarena, localitzat al municipi valencià de Bétera, puja tres llocs respecte al 2023. El que el situa al pòdium i es converteix en el primer col·legi valencià a posicionar-se al número 1 d'Espanya en aquest rànquing.

Imatge d'alguns treballadors del col·legi Mas Camarena
Les direcció i el professorat del col·legi ja celebren l'èxit | Mas Camarena

El Mas Camarena és un centre multilingüe que ofereix currículum espanyol i el continu del Batxillerat Internacional. Així doncs, agrupa dos col·legis concertats, tres col·legis privats del Batxillerat Internacional i 12 d'Escoles Infantils.

Les etapes educatives van des de l'Educació Infantil, Primària (PEP), Secundària (PAI), Batxillerat Nacional, Programa de Diploma de Batxillerat Internacional (anglès, bilingüe i espanyol) i cicles formatius.

El Mas Camarena aconsegueix ser el 'Millor Col·legi d'Espanya el 2024'

Les instal·lacions es divideixen en cinc edificis que allotgen les diferents etapes educatives, una residència d'estudiants i un complex esportiu de 100.000 metres quadrats. A més, està treballant per ser seu de la Universitat Europea de València o la UNIR al Grau de Ciències de l'Activitat Física i la Salut.

El complex educatiu Mas Camarena pertany al prestigiós grup de col·legis 'Segle XXI', que es va iniciar l'any 1962. José Luis Marín i María Teresa Medina van fundar el Centre d'Estudis Marni aquell any. I des d'aquesta data, aquesta empresa familiar ha esdevingut referent a la Comunitat Valenciana ia Espanya.

Un centre multilingüe que ofereix currículum espanyol i el Continu del Batxillerat Internacional

El Mas Camarena es va fundar el 1997 com un petit col·legi d'infantil i primària a la urbanització que porta el mateix nom. Des dels seus inicis, el seu creixement ha estat constant, quadruplicant les seves instal·lacions, juntament amb el Students Resort Mas Camarena. Això se suma als èxits aconseguits i als excel·lents resultats acadèmics que avalen la seva trajectòria de creixement.

En el cas de Mas Camarena, fa més de 25 anys que educa per al futur. "Som una escola atenta als reptes i oberta als canvis. Que promou la innovació i l'actualització contínua, sempre amb una mirada de responsabilitat per a una educació de qualitat", diu la seva pàgina web.

Entrada del col·legi Mas Camarena
El Mas Camarena s'ha erigit com el col·legi més ben valorat d'Espanya | Facebook - Colegio Mas Camarena

La seva directora, Maite Marín, té una màxima en la seva comesa de liderar aquest projecte educatiu i és que "entenem l'educació des d'un ambient de treball i respecte. On l'esforç i la constància són valors sobre els quals se sustenta el nostre Projecte Educatiu propi" .

Per què és important treballar amb els més petits en els aprenentatges primerencs

"Al costat del suport de les famílies, el professorat i els no docents, envoltem els alumnes d'un entorn ric en estímuls d'aprenentatge. I els prepara per ser ciutadans del món, ciutadans del segle XXI", sentència. Pel que fa al mètode d'aprenentatges primerencs, per als alumnes més petits, la directora busca "fomentar les capacitats dels nens de 0 a 6 anys".

Instal·lacions del col·legi Mas Camarena
El col·legi té instal·lacions adaptades a totes les edats | Mas Camarena

"Els més petits necessiten desenvolupar els seus sentits amb una sèrie d'estímuls a través d'una estructura basada en la repetició. I l'autoestímul, treballant l'oïda, la vista, el tacte i la psicomotricitat. Tot això és conegut actualment com la neurociència i la seva origen són els Aprenentatges Primerencs que vénen dels EUA", exposa.

➡️ Societat

Més notícies: