Muntatge amb un carretó en un supermercat i sis cercles amb els logos de Mercadona, Lidl, Carrefour, Dia, Aldi i Alcampo
SOCIETAT

Horari de Mercadona, Lidl i Carrefour a Catalunya pel pont de desembre: dies que obren

Descobreix els supermercats de Mercadona, Lidl, Aldi, Carrefor, Alcampo i Dia que obren el 6 i el 8 de desembre i els horaris a les seves botigues

Aquesta setmana és d'aquelles que tant agraden pels dos dies festius que té. A més, sent dimecres i divendres els dies no laborals, hi ha moltes persones que faran pont. És una oportunitat per fer una petita escapada abans de ficar-nos de ple a les festes nadalenques.

Depenent d'on viatgem, és possible que necessitem fer la compra. Però igual que si nosaltres estem de viatge per tenir vacances, és possible que als supermercats passi el mateix. Per això, cal assegurar bé l'horari abans d'anar-hi.

Has de tenir en compte que cada cadena de supermercats té una manera diferent de treballar. A més, només es tracta d'un pont i no hi ha les excepcions que es poden donar a l'estiu. Per això, aquí et deixem la informació que necessites perquè no t'agafi per sorpresa trobar la botiga tancada.

L'horari dels principals supermercats pel pont de desembre

1. Mercadona

La cadena valenciana és una de les que més clar deixa el seu horari per a aquest pont. Les persones que vulguin comprar a qualsevol de les seves botigues, ho hauran de fer en els dies laborals. És a dir, dilluns, dimarts, dijous o dissabte, ja que tanquen els dos dies festius.

Sí que és veritat que, per exemple, a l'estiu la decisió va ser una altra. A la temporada estival, van decidir ampliar horaris i fins i tot obrir diumenges en aquelles zones que tenen més afluència. En aquest cas, han optat per donar descans als seus treballadors en les dues jornades.

2. Lidl

Tot al contrari del que fa Mercadona, fa Lidl. En aquest cas, no haurem de mirar quin dia de la setmana és per anar a fer la compra. I és que han decidit obrir els dos festius aquesta setmana, pràcticament en horari normal.

Sí que és veritat que el que sí que us recomanem és que comproveu en aquest enllaç l'horari del vostre Lidl més proper. Hi ha alguns que obren cada dia com ho fan habitualment, però divendres només ho fan en horari de matí. També hi pot haver variacions a l'hora d'obertura, així que per assegurar, millor utilitza el cercador.

3. Carrefour

El cas de Carrefour mereix una menció a part, ja que té diferents models de tendes. Hipermercats, el Market, l'Express... Com que no és un únic model de negoci, cadascú té la seva pròpia política a l'hora d'obrir o tancar aquest pont.

Depenent del tipus de botiga o de la ubicació, l'obertura serà una o altra. Per exemple, n'hi ha alguns que durant tot l'any tenen remarcat al seu aparador que obren diumenges i festius. De tota manera, per sortir de dubtes, aquí et deixem el seu cercador de botigues perquè puguis saber-ho amb més seguretat.

4. Dia

En el cas de la cadena de supermercats del Grup Dia, ens trobem amb diferents opcions. D'una banda, hi ha les que tancaran tant el dia 6 com el dia 8, obrint únicament els dies laborals. Però, en aquest cas, no és com a Mercadona que tanca totes les botigues.

També n'hi ha al costat oposat, és a dir, que obriran tots els dies de la setmana com si no hi hagués festius. L'altra modalitat és que els dies no laborals només obrin les portes en horari de matí. De tota manera, com hem fet amb altres cadenes, aquí et deixem el cercador de botigues.

5. Aldi

Tret d'excepcions, totes les botigues de la cadena Aldi estaran tancades tant el dia 6 com el 8. Però és clar, sempre hi pot haver excepcions com en l'anterior cas. Sobre això, no s'ha pronunciat directament la cadena, però potser t'emportes una sorpresa.

Si acudeixes habitualment a Aldi a fer la compra, segurament has pogut veure algun cartell que anuncia si obre aquests dies festius o no. El més normal és que t'ho trobis obert. Les excepcions les pots comprar buscant la botiga que vulguis en aquest enllaç.

6. Alcampo

Acabem amb aquesta cadena que també fa variacions pel que fa al vostre horari d'obertura. Sí que és veritat que la majoria romandran tancats en les dues jornades. Però també hi pots trobar dues excepcions.

D'una banda, hi ha aquelles botigues que obriran amb normalitat com si fos un dia normal. De l'altra, n'hi ha que, encara que obrin, ho faran en un horari més reduït del que tenen habitualment. Com hem fet amb la resta de cadenes, aquí tens el cercador de botigues per treure't de dubtes.