Jordi Cruz comparteix la recepta amb bacallà que pots fer aquesta Setmana Santa
Un plat senzill, complet, nutritiu i més que apropiat per a aquestes dates, per les mans de Jordi Cruz
Jordi Cruz ha elaborat diverses receptes amb bacallà. Aquest peix que tanta por fa preparar, però que, en realitat, no és tan difícil i està boníssim. I t'ho demostrarem amb aquest plat.
És el peix protagonista d'aquesta època. I això és perquè la seva quantitat de sal ho feia de fàcil conservació en un temps en què la ingesta de carn, estava limitada per a la tradició catòlica.
Qualsevol recepta de les que Jordi Cruz prepara en aquest vídeo són apropiades per a la Setmana Santa. Però nosaltres hem triat el bacallà amb samfaina per ser complet, nutritiu i especial.
Els ingredients amb què Jordi Cruz prepara el bacallà amb samfaina
Jordi Cruz ens explica una de les receptes que són de la seva pròpia terra. I comparteix amb nosaltres una preparació que no necessita més que els següents ingredients.
Ingredients | Quantitats |
Oli d'oliva | |
Alls | 3 dents |
Llom de bacallà | 1 kg |
Pebrot vermell | 1 unitat |
Albergínia | 1/2 unitat |
Carabassó | 1/2 unitat |
Ceba morada | 1 unitat |
Tomàquets madurs | 3 unitats |
Sal i pebre | Al gust |
Així es fa la recepta de Jordi Cruz per a aquesta Setmana Santa
El que explicarem és un plat senzill, però amb diverses parts diferenciades. Com a xef professional que és, Jordi Cruz ens ensenya amb detall i ordre com aconseguir que quedi boníssim.
1. Preparació del bacallà
Per començar, i amb previsió, hem de deixar el bacallà a dessalar. Parlem del peix més salat de tota la cuina, i necessitem, almenys, unes 6 o 8 hores de repòs.
Un cop dessalat, el llom es ficarà al forn el temps just perquè quedi tendre i sucós. Podem deixar aquest pas quan estigui més avançada la recepta, i així emplatar immediatament.
2. Preparació de la samfaina
La samfaina és, pràcticament, una samfaina de tota la vida. Per preparar-la, Jordi Cruz comença picant tres alls sencers i tirant-los a la paella a foc mitjà amb un raig d'oli.
Abans que l'all prengui massa color, s'hi afegeixen les verdures picades. Primer, la ceba i el pebrot i, quan el sofregit hagi pres una mica de textura, l'albergínia i el carabassó.
Aquesta samfaina s'anirà remenant a poc a poc mentre es cou. Passats uns 15 minuts, afegirem els tres tomàquets ratllats i deixarem una mica més.
Salpebrarem al gust, afegirem una mica de julivert, si ens ve de gust, i deixarem reposar. Mentrestant, aquest és un bon moment per donar-li el toc al llom al forn.
3. Emplatat del bacallà amb samfaina
Per finalitzar aquest plat tan senzill i tan bo de Setmana Santa, només ens queda servir i gaudir. Per començar, Jordi Cruz col·loca un parell de cullerots de la samfaina al centre d'un plat.
I, sobre aquesta deliciosa muntanya, és on va el tros del llom de bacallà. Per decorar, posa una mica de julivert i recomana unes gotes d'oli d'oliva picant. Ja ho tens!
Més notícies: