Alcampo pot dir que té un formatge de la seva marca blanca entre els millors del món
Aquest formatge d'Alcampo llueix al seu envàs el logotip que el reconeix com un formatge valorat pels experts
Alcampo té un formatge premiat. Aquest és un fet de què no totes les cadenes poden presumir, menys en la mateixa situació que Alcampo. I és que res millor que guanyar un premi per poder presumir de formatge.
I una cosa molt important per la qual Alcampo pot treure pit, és per qui està darrere d'aquest formatge. I no és cap altra que Auchan, la marca blanca de la cadena. Aquesta és una prova de la qualitat que s'hi amaga.
Aquest formatge d'Alcampo és el formatge ibèric curat que es ven en falques, o almenys només ho he vist així a la botiga. En el meu cas, vaig pagar 3,89 euros per una falca de 200 grams. Una quantitat similar a altres falques que podem trobar a altres supermercats.
Alcampo ven un formatge amb medalla de plata
El formatge ibèric curat d'Alcampo és una opció molt destacada, encara que no ressalti tant a la nevera. És més, t'has de fixar en la varietat de formatges per adonar-te que aquest està premiat. En aquest sentit, i més sent de la seva marca blanca, Alcampo podria promocionar-ho.
Concretament, en el seu envàs es pot llegir que va rebre la medalla de plata dels World Cheese Awards, anys 2022 i 2023. Aquests guardons els lliuren els crítics més grans de formatge que existeixen al món. Per això, els divideixen per categories i escullen els millors.
Aquest està realitzat per l'empresa madrilenya Industrias Lácteas San Vicente SL. Aquesta té una llarga trajectòria fent formatge que ve des de l'any 1957. És la que s'encarrega de fer aquest formatge premiat per a la marca blanca Auchan.
Aquest formatge d'Alcampo barreja tres llets
Aquest formatge de l'Alcampo és perfecte per als que cerquin un formatge suau, però que no renunciï al seu sabor. És un ibèric curat, de manera que de primeres esperes que sigui intens. Encara que, en veritat, té gust de formatge, però sense ser tan fort com esperaries, per la qual cosa és apte per a més públic.
En la composició s'ha utilitzat llet crua de vaca, ovella i cabra en una quantitat mínima del 25%. Per poder-ho realitzar, a la pàgina web de l'empresa podem llegir que té un període de maduració mínim de 105 dies. Per això té aquest sabor tan característic.
No he trobat res rellevant a la seva textura. No és del tot cremós, però tampoc no és tan dur com es podria esperar d'un curat. És a dir, es talla amb facilitat per poder-ho menjar.
Això sí, cal tenir en compte algunes indicacions que venen a l'envàs. En primer lloc, cal obrir l'envàs al buit 15 minuts abans d'anar a dinar. D'altra banda, s'adverteix que l'escorça no és pas comestible.
Valors nutricionals del formatge d'Alcampo
Valors mitjans | per 100 grams de producte |
Valor energètic | 1892 kJ / 456 kcal |
Greixos dels quals saturats | 38 g 27 g |
Hidrats de carboni dels quals sucres | 1,8 g 0,5 g |
Proteïnes | 27 g |
Sal | 2,7 g |
Preus i ofertes actualitzats el dia 15/03/2024. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i E-Notícies no es fa responsable dels possibles canvis.
Més notícies: