Per què se celebra Sant Valentí el 14 de febrer i quina és la seva història?
Tots els 14 de febrer se celebra Sant Valentí, però pocs coneixen l'origen d'aquest dia especial per a les parelles
Sant Valentí arriba el 14 de febrer a la vida de milions d'enamorats. Aquest és un dia marcat en vermell al calendari per moltes parelles que es fan regals, com un ram de flors o un perfum, entre d'altres. Però ens hem parat a pensar quin és l'origen d'aquesta celebració? Et donarem tots els detalls d'on va sorgir aquest dia tan especial.
La veritat és que el dia de Sant Valentí es remunta al segle III a Roma. A l'època, un sacerdot anomenat Valentí va rebutjar l'ordre de Claudi II, emperador romà, de prohibir la celebració de matrimonis per als joves.
I és que aquest tenia clar que els solters sense família eren els millors soldats possibles en estar menys lligats sentimentalment parlant. Valentí s'oposava totalment a aquest decret i no va tenir cap altra idea que celebrar en secret els matrimonis per a joves enamorats. Per això, des del que va passar en aquella època es va fer popular que Sant Valentí sigui el patró dels enamorats.
L'origen de Sant Valentí es remunta al segle III a Roma: un capellà contra l'emperador
La desgràcia per a Valentí va ser quan Claudi II es va assabentar de les seves celebracions i el va sentenciar a mort el 14 de febrer de l'any 270 i el va decapitar. Aquesta és la raó per la qual cada any se celebra el dia de Sant Valentí el dia de febrer esmentat.
Això sí, cal ressenyar que el primer apunt que hi ha sobre aquesta celebració posa el focus a la nord-americana Esther A. Howland com la iniciadora de la venda de targetes regal amb detalls romàntics i dibuixos d'enamorats.
Parlem de mitjans de la dècada de 1840. Aquesta sèrie de dibuixos i targetes regal es venien per només uns centaus a la llibreria del seu pare, localitzada a Worcester (Massachusetts).
Així se celebra el 14 de febrer, Sant Valentí
Pel que fa als països on se celebra el 14 de febrer, Dia de Sant Valentí, hi ha diversos europeus com el nostre país, França, Bèlgica i Àustria, entre d'altres. Per exemple, a Finlàndia i Estònia se celebra el Dia de Sant Valentí, però centrant-se més en l'amistat el nom de la qual és 'Sobrapäev' i 'Ystävän Paiva', respectivament.
A més, el 14 de febrer és una data força recurrent perquè als dos països de l'Est es demani matrimoni i hi hagi casaments. Si ens referim a Dinamarca i Noruega, la tradició és regalar 'Gaekkebrev'.
Parlem d'uns poemes amb rimes simpàtiques que els homes envien les dones anònimament. En cas que la dona endevini quin home li ha enviat el poema, aconsegueix un ou de Pasqua i si perd, és ella qui l'ha de donar a l'home.
Centrant-nos a Amèrica Llatina, països com Uruguai, Equador, Xile, Puerto Rico, Cuba o República Dominicana també celebren el 14 de febrer. I els regals més habituals són bombons, flors o cartes, entre d'altres.
D'altra banda, aquell dia també es deixa notar a Google i YouTube. Es comprova que augmenten les cerques i visualitzacions de forma notable a les publicacions i vídeos que parlen de què regalar en aquest Dia dels Enamorats.
Més notícies: