Noia preocupada mirant el mòbil i l'oficina de l'Agència Tributària darrere

SOCIETAT

'Ja no': Hisenda fa un avís substancial sobre la declaració de la Renda el 2024

Per poder fer la declaració de la Renda a partir del 3 d'abril, heu de sol·licitar un nou codi a Hisenda

Ja falta poc per començar una nova Campanya de la Renda, en aquest cas la corresponent a l'any fiscal 2023, Hisenda ha llançat un avís important. Un entorn d'un codi que és de gran utilitat per fer la declaració de la Renda.

Ens estem referint al número de referència, un codi compost per sis caràcters i necessari per emprendre aquesta declaració. Ho és en cas de no comptar amb altres mètodes identificatius, com ara el certificat digital o la clau PIN.

La mateixa Agència Tributària exposa a la pàgina web la utilitat d'aquest número de referència. "Permet accedir als diferents serveis de Renda disponibles per a cada campanya".

Hisenda ho adverteix: el número de referència caduca

Gràcies a aquest codi podem "des de sol·licitar cita fins a obtenir la seva declaració mitjançant el sistema Renta WEB i presentar la declaració d'IRPF. Sempre que suposi com a resultat una devolució o un ingrés amb domiciliació".

A més, hi ha altres tràmits, com la sol·licitud d'un certificat tributari d'IRPF, que admeten la identificació amb el número de referència. I tot sense necessitat d'un certificat, DNI electrònic o registre a Clau”, diu Hisenda.

L'advertència que ens vol fer arribar l'Agència Tributària no és fútil, ja que aquest número de referència caduca i el codi deixa de ser vàlid. També a la seva pàgina web, Hisenda ens informa que aquest número deixa de tenir validesa d'un any a l'altre.

"La casella a introduir per a l'obtenció del número de referència és la 505"

“El número de referència que haguessis obtingut anteriorment ja no és vàlid, per la qual cosa n'has d'obtenir un de nou. La casella que cal introduir per a l'obtenció del número de referència és la 505 de la declaració de Renda 2022”.

Perquè no s'estengui el pànic i que tothom pugui disposar d'aquest número de referència tan important, Hisenda ha llançat una advertència. Aquesta setmana ha revelat que ja tenim disponible el nou servei per aconseguir el número de referència de cara a la Campanya de la Renda d'aquest any.

Alhora, des de l'Agència Tributària s'exposa que els contribuents disposen de dues maneres per aconseguir aquest número de referència.

  • App de l'Agència Tributària
  • Enllaç de l''Agència Tributària: número de referència'

Cal recordar que la Campanya de la Renda comença el pròxim 3 d'abril. Per presentar-la, tenim de marge fins al pròxim 1 de juliol, a través d'Internet. Això sí, aquells contribuents que requereixin assistència per fer-la podran continuar presentant-la per via telefònica o presencialment.

Calendari de la declaració de la Renda el 2024

DATATIPUS DE PRESENTACIÓ
3 d'abril – 1 de juliolInternet
7 de maig - 1 de juliolTelèfon (amb cita prèvia, 29 d'abril - 28 de juny)
3 de juny - 1 de juliolPresencial (amb cita prèvia, 29 de maig - 28 de juny)

En aquests dos darrers casos, els contribuents tenen disponibles aquests quatre telèfons. Són el 91 535 73 26 i 901 12 12 24 (servei automàtic) o bé el 91 553 00 71 i 901 22 33 44 (atenció personal).

➡️ Societat

Més notícies: