Muntatge de diverses cistelles de raïm i una raja a la dreta donant l''OK'
SOCIETAT

El gran benefici que no sabíem del raïm i pot ajudar molt un grup d'edat

Un estudi ha descobert un altre significatiu avantatge de menjar raïm

El raïm és un element imprescindible per elaborar els exquisits vins que hi ha al nostre país. Encara que també és molt saludable i l'incloem a la nostra dieta, perquè, entre altres coses, aporta al nostre organisme una gran quantitat de vitamines.

Però ara s'ha fet un estudi que ens ha permès conèixer-ne un altre gran avantatge. Exactament, s'ha descobert que són molt beneficioses perquè els adults puguin reduir els riscos de patir una malaltia molt habitual a certes edats.

T'ho expliquem amb detall a continuació. Pren-ne nota.

L'avantatge desconegut fins ara del raïm i que afavoreix els grans

La majoria de la població del nostre país consumeix raïm de manera habitual i no només a les Campanades de Cap d'Any. Ho fan pel seu sabor dolç i perquè és bo per a la salut, ja que té vitamines. A més, aporta poques calories perquè en un 80% és aigua.

Doncs bé, ja ha sortit a la llum que han d'incrementar la seva ingesta els adults, i més concretament, els més grans. El motiu és que hi ha un estudi a la revista Foods, que ens revela que el raïm els és molt beneficiós. Sí, ajuda a reduir els riscos de patir demència quan s'arriba a edats avançades.

Com és possible? Bàsicament, perquè els antioxidants que tenen els esmentats raïms milloren les funcions que realitzen tant les cèl·lules nervioses com les neurones. I això suposa, per tant, que es protegeixi el cervell de l'aparició i el desenvolupament de l'esmentada malaltia cognitiva.

Muntatge amb una persona gran amb una mà al cap i una imatge d'un cervell amb peces de puzle al costat

Aquesta investigació ha resultat molt aclaridora i ens ha permès conèixer un altre gran avantatge del consum de raïm que desconeixíem. Per això ha de ser tingut molt en compte per arribar a certes edats en el millor estat de salut possible.

Aquí no ho queda tot, ja que cal indicar que un altre estudi al voltant d'aquesta fruita també ha ofert una altra conclusió molt interessant. Aquest, dut a terme per la Universitat Wester New England, ha determinat que menjar raïm disminueix les possibilitats de patir la patologia del fetge gras.

Altres beneficis significatius de menjar raïms

Les dues investigacions esmentades han suposat descobrir noves bondats del raïm, però no podem negar que fins ara ja en coneixíem moltes i importants. Entre aquestes, per exemple, que la seva ingesta ajuda a reduir els nivells de colesterol.

Si no ho sabies, els antioxidants que posseeixen i aporten a l'organisme són aliats a l'hora de prevenir certes malalties, com és el càncer. A més, són útils per protegir les cèl·lules dels danys que els puguin ocasionar una inflamació, la contaminació o els raigs UVA.

Igualment s'ha indicat, com ho ha fet QuirónSalud, que menjar raïm ajuda a prevenir els problemes d'hipertensió i també l'osteoporosi. Sense passar per alt que contribueixen a reduir les possibilitats de patir alguna patologia cardiovascular.

⬇️ Punxa a baix si vols conèixer també l'aliment que més t'ajuda amb un tipus d'infecció ⬇️

✅ ADÉU A LES INFECCIONS D'ORINA AMB AQUEST FRUIT! ➡️

I n'hi ha més. El raïm és útil a l'hora de poder aconseguir regular perfectament el trànsit intestinal, gràcies a l'aportació de fibra que fa a l'organisme.

Muntatge d'una cuidadora i una senyora gran i en un costat la imatge de raïm

En aquesta llista d'avantatges no podem deixar d'incloure que contribueix a millorar la salut visual, a reforçar les defenses, a depurar l'organisme i a endarrerir l'envelliment. Sense oblidar-nos que són una estupenda alternativa natural per combatre problemes habituals a la nostra societat com l'estrès, l'ansietat o la fatiga.

Com pots veure, incloure aquesta fruita a la nostra dieta és una de les millors opcions per vetllar pel nostre benestar. I, encara que es pot prendre de moltes maneres, el més recomanable és menjar-la sempre tal qual i amb la seva pell ben neta.

➡️ Societat

Més notícies: