Muntatge amb persona conduint al volant i permís de conduir
SOCIETAT

L''error' de la DGT que asseguren que permet conduir sense un sol punt al carnet

Un expert ja ha denunciat que això segueixi passant

Ens hem trobat un cas curiós sobre com es pot conduir sense punts al carnet. Tots sabem que des que es va instal·lar a Espanya cap al 2006 el carnet per punts, l'objectiu d'aquest era que baixessin el nombre de morts a les carreteres espanyoles.

Aquest sistema, del qual cada dia està més satisfet el director de la DGT, Pere Navarro, fa que cada dia els conductors hagin de tenir molta cura de la seva conducció. I vulguin complir les lleis, perquè altrament es poden quedar sense punts i sense possibilitat de conduir.

La forma legal en què pots conduir sense un sol punt del carnet

Des de fa 17 anys han estat més de 300 000 els conductors que han perdut el permís de conduir després de quedar-se amb 0 punts al seu carnet. Sobretot, els punts que s'han perdut més pel camí estan relacionats amb superar els límits de velocitat o les distraccions al volant.

Un dels gestos al volant que més ens pot costar al carnet per punts de conduir és el de subjectar el telèfon mòbil amb la mà. Recordem que són sis punts els que pots perdre si vas executar aquesta acció.

Muntatge amb carretera i foto de gual

Així i tot, de vegades és cridanera la manera de poder continuar conduint de forma legal, sense tenir un sol punt al teu carnet.

La llacuna que permet als conductors sancionats continuar conduint

Estem parlant d'una fallada al sistema de la DGT i és que passa quan la multa t'arriba per via administrativa. Ho diem perquè aquest procés de treure el permís de conduir no és tan efectiu i sobretot tan ràpid com devia ser.

Si parléssim de la via judicial, la pèrdua del permís de conduir és totalment automàtica. Un expert en la matèria, Mario Arnaldo, president d'Automobilistes Europeus Associats (AEA), posa el focus a La Vanguardia de com està d'erroni configurat el sistema al nostre país.

"A diferència del que passa a altres països, a Espanya es pot continuar conduint legalment amb el saldo de punts a zero o negatiu. I és que el sistema està mal configurat", exposa.

"És una de les fallades que té el carnet per punts, cosa que al seu dia descrivim com a 'typical spanish'", llisca amb sorna Arnaldo.

La veritat és que quan un conductor es queda sense punts, en aquell moment comença un procediment administratiu. Un que versa sobre una notificació de la Direcció General de Trànsit , però de vegades aquesta notificació no t'arriba.

Muntatge d'un cotxe envoltat de cons i el logotip de la DGT

El conductor que es queda sense punts pot presentar al·legacions

Per exemple, si no heu notificat el canvi de domicili a la DGT o altres organismes, no us podreu notificar aquesta sanció sobre el vostre carnet.

Com no podia ser altrament, el conductor que es queda sense punts pot presentar al·legacions i fins i tot un recurs contra aquesta sanció. Això passa una vegada que la tramitació administrativa s'acabi.

I és que poden passar fins a 60 dies des de la notificació de la sanció fins que es resolguin totes les al·legacions. Per això, el conductor podria continuar conduint sense cap mena de problema.

"No té sentit que una persona que hagi esgotat el saldo de punts pugui continuar conduint de forma legal. Fent un símil amb el futbol és permetre que un jugador a qui se li ha tret, no només la targeta groga, sinó la vermella, pugui continuar pegant puntades de peu i jugant".

“Aquí et poden treure 20 targetes vermelles i no passa res”, lamenta l'entrevistat.

➡️ Societat

Més notícies: