Muntatge amb un forn de cuina de fons amb la porta mig oberta, una fregidora d'aire i tres signes d'interrogació de color vermell
SOCIETAT

Què és millor, forn o fregidora d'aire? Et dono la meva opinió com a nutricionista

Per més que faci temps que s'ha popularitzat la fregidora d'aire, encara segueix l'eterna batalla sobre què és millor

Hi ha qui fa anys que té la fregidora d'aire entre els seus electrodomèstics preferits, però encara hi ha molta gent reticent a tenir-la a les cuines.

Avui dia, diversos pacients em segueixen preguntant si crec que haurien de comprar-se una fregidora d'aire per poder seguir una dieta més saludable.

Però és clar, per més que cada vegada hi hagi opcions més econòmiques que quan va sortir al mercat, la frase és gairebé sempre la mateixa: “no vull un aparell més a la meva cuina”. Per això, la gent s'ho pensa tant abans de comprar-la, i més tenint ja un forn.

És clar que és molt millor que una fregidora d'oli, d'això no hi ha dubte. Però amb el forn sí que hi ha més dubtes, ja que també es pot cuinar gairebé sense oli.

És el mateix un forn que una fregidora d'aire?

No, això no és el mateix. Però tampoc no és el mateix una fregidora d'aire que una fregidora convencional amb oli. La fregidora d'aire ens permet cuinar els aliments amb aire calent, usant la mínima quantitat d'oli, per tant el resultat és molt més saludables que amb una fregidora convencional.

Ara bé, com us deia, al forn també hi tenim aquest resultat, ja que també pots cuinar sense oli. Tots dos ofereixen gran versatilitat, però no els podem comparar perquè no són el mateix.

El forn és un espai molt més gran amb més versatilitat que la fregidora d'aire, per la qual cosa, si es pot, mai no el substituiria. Ara bé, en cuines amb poc espai o sense possibilitat de tenir un forn, sí que aconsellaria la fregidora d'aire.

La fregidora d'aire pot estalviar temps i diners

Un altre pro a tenir en compte és que la fregidora d'aire no requereix tant de temps per al cuinat com el forn, per la qual cosa depenent del context també pot ser útil.

A més, no només estalvies temps en el moment del cuinat, que com us deia és més ràpid que en un forn, també ho estalvies en el moment de la neteja, ja que la majoria de reixetes de la fregidora poden posar-se al rentaplats.

I l'últim punt a favor que més m'agrada: pots estalviar una mica de cèntims a la teva factura de la llum. Com que la fregidora escalfa a la meitat de temps que escalfa un forn, al final de mes pots notar una mica de diferència a la teva factura de la llum.

En definitiva… No és el mateix, però una fregidora d'aire és útil

No la recomanaria al cent per cent, depenent del context i si tens forn o no, però és indubtable que la fregidora d'aire és útil.

M'atreviria a dir que la majoria de vosaltres no acostumeu a fer servir el forn un migdia entre setmana, ja que entre que es preescalfa i es cou l'aliment, passa força estona. En canvi, amb la fregidora d'aire potser tenim el menjar enllestit en 10 minuts i, la veritat, no està gens malament.

Així que, si creieu que aquest estalvi de temps us pot anar bé, però tenint en compte que no podreu cuinar en tanta quantitat com al forn, podeu sumar aquest electrodomèstic a la vostra cuina.

➡️ Societat

Més notícies: