Jordi Cruz ens proposa el pastís més especial i bonic per al Dia de la Mare
Aquest pastís és perfecte per posar el colofó al menjar d'un dia tan important i assenyalat com aquest
El Dia de la Mare està marcat al calendari. És una data especial en què agraïm a la dona que ens va donar la vida tot allò que ha fet per nosaltres. Per això, res millor que posar-nos mans a l'obra i preparar unes postres a l'altura de l'esdeveniment.
Per això, aquesta recepta de Torta di Rose de Jordi Cruz encaixa perfectament amb allò que necessitem. Res millor per regalar a la nostra mare que un ram de roses fetes postres. És una manera original d'acabar el menjar d'aquest dia tan especial.
Ingredients per fer el pastís de Jordi Cruz
Perquè puguis preparar-la a casa teva et deixem els ingredients:
Ingredients per a la massa
Ingredient | Quantitat |
Farina de rebosteria | 500 g |
Sucre | 75 g |
Llet | 80 ml |
Llevat | 15 g |
Ous mitjans | 3 unitats |
Mantega | 180 g |
Licor Amaretto | 20 g |
Mel | 25 g |
Ratlladura de pell de mandarina | Al gust |
Ingredients per a la crema de xocolata i avellanes
Ingredient | Quantitat |
Xocolata negra, mínim 70% de cacau | 200 g |
Avellanes torrades | 150 g |
Oli suau o d'avellana | 50 ml |
Llet condensada | 175 g |
Aigua | 175 ml |
Essència de vainilla | 2/3 ml |
Passos per preparar la Torta Di Rose de Jordi Cruz per al Dia de la Mare
1. Comença infusionant
En una olla, posem la mel, el licor i la ratlladura de mandarina i ho portem a bullir. Després, ho deixem que s'infusioni durant 10 minuts. Passat aquest temps, esperem que la barreja es refredi.
2. Barreja els ingredients de la massa en un bol
En un bol posem a batre la farina juntament amb el sucre el llevat i la llet. Després, quan estigui barrejat tot, hi afegim els tres ous. L'últim pas seria incloure la preparació que tenim infusionada.
Quan hem seguit aquests passos, arriba el moment d'afegir la mantega a daus perquè es bati bé. Veurem com la massa es va enlairant de les vores del bol gràcies a ella. Quan això passi, ja la tindrem a punt.
3. Deixa reposar la massa
Quan la nostra massa sigui una bola que no es queda enganxada, toca tapar el bol i ficar-lo a la nevera. Allí hi haurà d'estar durant tota la nit. D'aquesta manera aconseguirem que aquesta vagi adquirint sabor.
4. Prepara la crema de xocolata i avellana
Comencem triturant les avellanes i fonent la xocolata al bany maria o al microones. Després només haurem d'anar incorporant tots els ingredients al got de batre. Estarà a punt quan vegem que s'ha creat una crema uniforme.
5. Estén la crema sobre la massa
Col·loquem un paper de forn i a sobre estenem la massa ja reposada en forma de rectangle. Quan ho tinguem, només l'hem d'anar cobrint amb la crema de cacau i avellanes que hem fet. Passat aquest pas, comencem a enrotllar de baix a dalt.
Perquè el rotlle que creem es compacti, l'haurem d'embolicar amb el paper de forn. Després, haurem de deixar-ho reposar durant mitja hora a la nevera perquè agafi forma. L'últim pas seria tallar-lo en trossos que donin lloc a les roses.
6. Enfornem
Per acabar, en un motlle greixat anem col·locant els trossos que hem anat tallant. És important que deixeu espai entre ells, ja que amb la calor s'expandeixen i així no alterem l'estètica. Un cop a punt, ho deixem reposar mitja hora.
Ara toca ficar-ho al forn, que caldrà preescalfar a 200 graus. Un cop calent, fiquem el motlle i ho deixem durant 25 minuts a 180 graus. Passat aquest temps, el traiem i esperem 20 minuts.
Un cop hagi passat aquest temps ja podem desemmotllar el nostre pastís sense que es pugui desmuntar. En aquest punt, pots empolvorar una mica de sucre glass per sobre. I ja estaria a punt per menjar.
Més notícies: