Coca Di Rose de Jordi Cruz

SOCIETAT

Jordi Cruz ens proposa el pastís més especial i bonic per al Dia de la Mare

Aquest pastís és perfecte per posar el colofó al menjar d'un dia tan important i assenyalat com aquest

El Dia de la Mare està marcat al calendari. És una data especial en què agraïm a la dona que ens va donar la vida tot allò que ha fet per nosaltres. Per això, res millor que posar-nos mans a l'obra i preparar unes postres a l'altura de l'esdeveniment.

Per això, aquesta recepta de Torta di Rose de Jordi Cruz encaixa perfectament amb allò que necessitem. Res millor per regalar a la nostra mare que un ram de roses fetes postres. És una manera original d'acabar el menjar d'aquest dia tan especial.

Ingredients per fer el pastís de Jordi Cruz

Perquè puguis preparar-la a casa teva et deixem els ingredients:

Ingredients per a la massa

IngredientQuantitat
Farina de rebosteria500 g
Sucre75 g
Llet80 ml
Llevat15 g
Ous mitjans3 unitats
Mantega180 g
Licor Amaretto20 g
Mel25 g
Ratlladura de pell de mandarinaAl gust

 

Ingredients per a la crema de xocolata i avellanes

IngredientQuantitat
Xocolata negra, mínim 70% de cacau200 g
Avellanes torrades150 g
Oli suau o d'avellana50 ml
Llet condensada175 g
Aigua175 ml
Essència de vainilla2/3 ml

 

Passos per preparar la Torta Di Rose de Jordi Cruz per al Dia de la Mare

1. Comença infusionant

En una olla, posem la mel, el licor i la ratlladura de mandarina i ho portem a bullir. Després, ho deixem que s'infusioni durant 10 minuts. Passat aquest temps, esperem que la barreja es refredi.

2. Barreja els ingredients de la massa en un bol

En un bol posem a batre la farina juntament amb el sucre el llevat i la llet. Després, quan estigui barrejat tot, hi afegim els tres ous. L'últim pas seria incloure la preparació que tenim infusionada.

Quan hem seguit aquests passos, arriba el moment d'afegir la mantega a daus perquè es bati bé. Veurem com la massa es va enlairant de les vores del bol gràcies a ella. Quan això passi, ja la tindrem a punt.

3. Deixa reposar la massa

Quan la nostra massa sigui una bola que no es queda enganxada, toca tapar el bol i ficar-lo a la nevera. Allí hi haurà d'estar durant tota la nit. D'aquesta manera aconseguirem que aquesta vagi adquirint sabor.

4. Prepara la crema de xocolata i avellana

Comencem triturant les avellanes i fonent la xocolata al bany maria o al microones. Després només haurem d'anar incorporant tots els ingredients al got de batre. Estarà a punt quan vegem que s'ha creat una crema uniforme.

5. Estén la crema sobre la massa

Col·loquem un paper de forn i a sobre estenem la massa ja reposada en forma de rectangle. Quan ho tinguem, només l'hem d'anar cobrint amb la crema de cacau i avellanes que hem fet. Passat aquest pas, comencem a enrotllar de baix a dalt.

Perquè el rotlle que creem es compacti, l'haurem d'embolicar amb el paper de forn. Després, haurem de deixar-ho reposar durant mitja hora a la nevera perquè agafi forma. L'últim pas seria tallar-lo en trossos que donin lloc a les roses.

6. Enfornem

Per acabar, en un motlle greixat anem col·locant els trossos que hem anat tallant. És important que deixeu espai entre ells, ja que amb la calor s'expandeixen i així no alterem l'estètica. Un cop a punt, ho deixem reposar mitja hora.

Ara toca ficar-ho al forn, que caldrà preescalfar a 200 graus. Un cop calent, fiquem el motlle i ho deixem durant 25 minuts a 180 graus. Passat aquest temps, el traiem i esperem 20 minuts.

Un cop hagi passat aquest temps ja podem desemmotllar el nostre pastís sense que es pugui desmuntar. En aquest punt, pots empolvorar una mica de sucre glass per sobre. I ja estaria a punt per menjar.

➡️ Societat

Més notícies: