La farina de supermercat que l'OCU aconsella evitar
L'OCU conclou que no tenen res a veure el prestigi de la marca ni el preu del producte amb la seva qualitat final
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha dut a terme l'anàlisi de diverses marques de farina al mercat. Com acostuma a fer, l'estudi ha estat exhaustiu i ha tocat diversos aspectes del producte.
Així, doncs, l'OCU ha determinat quina farina ofereix la millor relació entre qualitat i preu. I, de la mateixa manera, ha estudiat quines són les farines que, en aquest sentit, recomanaria evitar als consumidors.
Dues farines de Carrefour entre les pitjor valorades per l'OCU
L'OCU ha analitzat diversos aspectes de les farines al seu estudi. Com ara la degustació, les característiques del pa de pessic, la qualitat general o el comportament.
Cada aspecte ha estat puntuat per separat i finalment s'ha realitzat una mitjana de tota l'anàlisi per marca. Amb això, les conclusions de l'OCU han deixat en els tres darrers llocs dos de Carrefour i una de Santa Rita.
Aquestes són les tres menys valorades i, per tant, les menys aconsellades després del rànquing publicat per l'OCU. Tres farines consumides normalment que, tanmateix, han obtingut la puntuació de qualitat més baixa.
Les últimes farines al rànquing de l'OCU
Nom | Marca |
Farina de Blat Integral | Carrefour |
Farina de Blat Ideal Rebosteria | Carrefour |
Farina de Blat per a Rebosteria | Santa Rita |
Res no té a veure el preu amb la qualitat del producte, segons l'OCU
A l'últim lloc del rànquing de l'OCU s'ubica la farina de blat integral de Carrefour, per 0,80 € el quilo. I una qualificació de dues estrelles sobre cinc en aspectes com la degustació, les característiques del pa de pessic i la seva qualitat general.
No obstant això, el seu exercici en el comportament de la farina ha estat qualificat amb dues estrelles i mitja. I, finalment, a l'etiquetatge ha obtingut tres estrelles i mitja.
Després d'aquesta, hi ha la farina de blat especial per a rebosteria, també de marca pròpia de Carrefour. Amb un preu de tres cèntims més alt, 0,83 € per quilo.
Amb un preu més car, les qualificacions d'aquesta farina per part de l'OCU són força similars a les de l'anterior. Tant en degustació, com qualitat i característiques del pa de pessic, ha rebut tres estrelles.
No obstant això, el seu exercici en el comportament ha estat valorat amb dues estrelles i mitja. Mentre que a l'etiquetatge, l'OCU li ha atorgat tres estrelles i mitja per part de l'avaluació de l'OCU.
La tercera marca que l'OCU ha deixat a la part final del seu rànquing és la farina Santa Rita de blat per a rebosteria. Bastant més barata que les dues anteriors (0,74 €/kg) i per damunt en puntuació.
Ha estat qualificada amb cinc estrelles a la categoria de degustació, dos i mitja en el seu exercici en la qualitat de la farina. Tres i mitja tant en les característiques del pa de pessic com l'etiquetatge i, en comportament de la farina, dues estrelles sobre cinc.
Més notícies: