Si et falta ferro, hi ha un famós aperitiu portuguès que t'encantarà
Una recepta sana, nutritiva i boníssima per tenir sempre a casa o per quedar fantàsticament amb els teus convidats
Ens encanta Portugal! No només pel seu ambient, hospitalitat i bellesa. La seva gastronomia i tot allò que l'envolta és un dels tresors més valorats de tota la península i de la dieta mediterrània.
I, si has anat a Portugal, recordaràs el detall de l'aperitiu quan seus a taula. Una peça de la millor mantega amb un pa exquisit o una mena d'untable molt especial, la recepta dels quals, potser, encara no hagis reconegut.
Quan estem mancats de ferro, són diverses les recomanacions alimentàries. Com ara una recepta de llenties, les bledes, l'ou o el peix: i molt especialment la sardina.
Avui t'ensenyem una recepta de les més ràpides, nutritives i elegants de Portugal. Un aperitiu amb què quedaràs genial amb els teus convidats i la teva vetllada serà tot un èxit.
Ingredients per a la recepta de paté de sardines
La recepta de paté de sardines en conserva a l'estil portuguès és molt fàcil. Un deliciós aperitiu fred que podrà acompanyar qualsevol dels teus menjars i que, a més, aporta una important quantitat de ferro al teu organisme.
A més dels ingredients que et detallem a continuació, per a aquesta recepta només caldrà una batedora, processadora o robot de cuina. L'important és que el paté de sardines quedi ben lligat i s'assoleixi una textura fina i suau.
Ingredients | Quantitats |
Sardines o sardines en oli d'oliva | Una llauna |
Formatge blanc cremós per untar | 100 gr |
Suc de llimona | Un rajolí |
Sal i pebre | Al gust |
Ceba tendra | Un trosset |
Cibulet i julivert picats (opcional) | Al gust |
Passos per fer un autèntic paté de sardines portuguès
Aquesta és una recepta senzillíssima que pots preparar en qualsevol moment sense necessitat de coccions, sinó directament en fred. I, a més, és ideal per tenir sempre alguna cosa sana i casolana per picar a la nevera.
1. Preparar les sardines
El primer és obrir la llauna de sardines i escórrer-les bé. Guardem l'oli i retirem de cadascuna de les sardines aquesta espina central tan molesta que llençarem a les escombraries. L'ideal ara, és esmicolar les sardines amb les mans o una forquilla.
2. Passar la barreja
Piquem la ceba tendra en trossos petits i ho posem a la batedora o al processador d'aliments juntament amb les sardines esmicolades. Afegim al got de batedora el cibulet i el julivert (però en guardem una mica per al final).
3. Endollem la batedora i barregem
Provem el paté de sardines i rectifiquem de sal i pebre al gust. Posa atenció aquí amb la sal: tingues en compte sempre que el peix ja és un ingredient força salat.
4. Envasar el paté de sardines
Quan ja estigui, el guardem en un pot de vidre a la nevera perquè reposi i prengui cos. Abans de tancar-lo, podem afegir una mica de l'oli d'oliva de la conserva per sobre, perquè així la part superior del paté no s'assequi i s'enfosqueixi.
5. Servir i gaudir
Després d'unes hores o, fins i tot, un dia de repòs, l'ideal és treure'l del pot i servir-lo en un plat o bol petit. Podem, aquí, decorar amb una mica del cibulet i el julivert que havia sobrat. Preciós i boníssim!
Més notícies: